wyrwa w drodze :/

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jasiu1907
    Drive
    • 2009
    • 48

Szerokości i bezawaryjności Wlepa OCP by sie przydała :diabelski_usmiech

Ps. Pochwal sie swoją czarnulką - czekamy na foto :szeroki_usmiech
  • sauzp
    Classic
    • 2007
    • 28

Witam, wracajac do domu wpadłem w ogromną wyrwe na drodze, słowo ogromna pasuje idealnie bo naprawde taka byla, najgorsze w tym jest to ze jechałem nie swoim samochodem , ogólnie pozniej przejechałem jeszcze 20km i nie slyszalem zadnego stukania czy czegos dziwnego w zawieszeniu, w zwiazku z tym ze to nie byl moj samochod i chce byc w porzadku wobec wlasciciela moje pytanie jest takie: czy mogłem w jakis sposob uszkodzic mu cos w zawieszeniu i czy zanim zwroce mu samochod powinienem szczegolnie jakis element zawieszenia obejrzec ?

Komentarz

• Guguś
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1212

sauzp, oblukaj koło dokładnie, czy felga nie ma wgniecenia.

Swoją drogą, jak do navi można wgrać info o radarach to powinny też wpisywać się informacje o dziurach w drodze :szeroki_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• robekcool
        RS
        • 2009
        • 2041
        • Octavia II (1Z3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

zależy z jaką prędkością jechałeś. przestawiona geometria, pogięte felgi, uszkodzenie opon-tyle z grubsza
        www.k-mot.pl
        Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
        Autoholowanie.
        Robert Kulma

Komentarz

• sauzp
          Classic
          • 2007
          • 28

nie jechalem szybciej niz 30-40 kmh, na drodze pozniej samochod zachowywal sie normalnie nie sciagało mnie w zadna strone felga wyglada na niepogieta ...

nie trzeba w navi wpisywac info o dziurach a raczej o drogach gdzie ich nie ma

Komentarz

• robekcool
            RS
            • 2009
            • 2041
            • Octavia II (1Z3)
            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

było cię widać, jak wjechałeś w tą dziurę? :szeroki_usmiech
            obejrzyj w przy świetle dziennym.
            www.k-mot.pl
            Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
            Autoholowanie.
            Robert Kulma

Komentarz

• sauzp
              Classic
              • 2007
              • 28

jutro z rana obejrze dokladnie co i jak, w piatek oddaje samochód wiec mam troche czasu ... pod warunkiem ze jadac jutro rano znowu w cos nie wpadne :/

Komentarz

• rosa
                Ambiente
                • 2009
                • 242

Zamieszczone przez Guguś
                Swoją drogą, jak do navi można wgrać info o radarach to powinny też wpisywać się informacje o dziurach w drodze :szeroki_usmiech
                Jakby w navi było info o dziurach to piszczała by chyba przez cały czas

a co do autka to myśle że należy być dobrej myśli
                www.batlodz.pl

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8044
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

sauzp, może teraz nic nie wyjdzie , ale w przyszłości właściciel odczuje "przygodę" na portfelu.
                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• sauzp
                    Classic
                    • 2007
                    • 28

moze przy okazji jutro zadzwonie do naszych drogowców niech zrobia cos tam bo ja ruszałem ze swiatel i nie zdazylem sie rozpedzic a jak ktos bedzie probowal pzrejechac na ,,pomaranczowym,, i wpadnie tam gdzie ja to bedzie nieciekawie

[ Dodano: Nie 21 Lut, 10 20:07 ]
                    w przyszłoszci ? o jakis konkretny element Ci chodzi ? odpowiedzialnosc moralna kazałaby mi od razu cos mu powiedziec ... a z drugiej strony ...

Komentarz

• Jeżyk
                      Rider
                      • 2009
                      • 691

sauzp, a nie zawadziłeś zderzakiem, błotnikiem czy progiem? Bo jak by była bardzo głęboka to można się nawet zawiesić. Szkoda, że nie zadzwoniłeś na Policję lub straż miejską. Spisaliby notatkę i w razie czego mógłbyś Ty czy właściciel auta dochodzić odszkodowania od zarządcy drogi a teraz to już chyba za późno. Obejrzyj dobrze podwozie, osłony silnika, koło i zawieszenie. Bądź dobrej myśli skoro na razie nic nie słyszałeś dziwnego z auta. Nie pierwsza dziura i pewnie nie ostatnia :grrr
                      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• ufo
                        L&K
                        • 2008
                        • 1475
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez sauzp
                        felga wyglada na niepogieta ...
                        obejrzyj wewnętrzną stronę felgi, tam też może być ślad.

Komentarz

• sauzp
                          Classic
                          • 2007
                          • 28

Myslałem o tym zeby zadzwonić ale skoro dalej byłem w stanie jechać samochodem i zewnętrznie nic nie widać to pomyslalem ze Policja nie potraktuje mnie powaznie, jeżeli jutro bede mial jak to obejrze samochód od spodu, moze wyjdę z tego bez uszczerbku finansowego i złości właściciela auta, brak odczuwalnych problemów rzeczywiści nastawia pozytywnie, mimo wszystko dziekuje za zainteresowanie moim panikowaniem

Komentarz

• Jeżyk
                            Rider
                            • 2009
                            • 691

sauzp, w dzisiejszej Wyborczej jest temat odszkodowań za dziury w drodze :P

Komentarz

• winni77
                              RS
                              • 2009
                              • 2183
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jeżyk, wrzuć skana jak możesz - nie mieszkam w PL i nie mam dostępu, a przyda się dla potomnych
                              Mój "Batmobil"

Komentarz

• Hypnotoad_pl
                                Classic
                                • 2009
                                • 13

Trochę informacji jest tutaj (nie wiem czy to ten artykuł co w papierowym wydaniu)

Zbyt bliskie z nią spotkanie to wydatek średnio 1000 zł. Dobrze jeśli felgę można wyprostować. Te z aluminium trafiają od razu do kosza, podobnie jak opona. Śnieg odsłonił ponury widok polskich dróg - dziurawych jak ser szwajcarski. Czy coraz częściej wypłacane odszkodowania zmuszą drogowców do poprawy jakości? A może spowodują efekt odwrotny?

Komentarz

• sauzp
                                  Classic
                                  • 2007
                                  • 28

jak narazie z autem wydaje się wszystko ok dwa dni jezdzilem, raz pojechałem obejrzec miejsce gdzie tak paskudnie wpadłem w dziure i ... juz zalatane, co prawda malo fachowo ale dziury juz nie ma ...
                                  ...jak nie ta to nastepna niestety ;/

Komentarz

• tomus7
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 1896
                                    • Peugeot

Mam to nieszczęście, że codziennie jadę drogą tak wybitą, że szkodz słów.Trzeba bardzo uważać. Jednak mam pytanie CZY JAK MAM TYLKO OC i NW To w razie uszkodzenia auta dostanę jakieś odszkodowanie? :shock: Czy należy mieć również AC? :ideia:
                                    ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                                    http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                                    a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                                    http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                                    Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• Jeżyk
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 691

Treść usunąłem, żeby nie było niejasności wynikających z praw autorskich. Link do tekstu znajduje się parę postów niżej.

Komentarz

• daszek
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 239
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sauzp
                                        czy mogłem w jakis sposob uszkodzic mu cos w zawieszeniu i czy zanim zwroce mu samochod powinienem szczegolnie jakis element zawieszenia obejrzec ?
                                        Mogłeś, ale na bank byś to odczuł w czasie dalszej jazdy, np. krzywą felgę.
                                        Podlewaruj samochód i zbadaj luzy na piaście, wachaczu i drążkach koła, którym wjechałeś w dziurę.

Zamieszczone przez Jeżyk
                                        Nie wiem jak to wygląda w kwestii prawnej więc przekopiowałem cały tekst razem z reklamami co mi chyba wybaczycie
                                        To że przekopiowałeś z reklamami nie znaczy, że gazeta.pl się w Tobie zakocha :wink:
                                        Puki co na przekopiowanie całości tekstu trzeba mieć zezwolenie autora. Natomiast dozwolone jest cytowanie fragmentu tekstu z podaniem źródła.
                                        zdroofko
                                        daszek
                                        http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• Jac_ek
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 1733

Zamieszczone przez lipcowytomasz
                                          CZY JAK MAM TYLKO OC i NW To w razie uszkodzenia auta dostanę jakieś odszkodowanie? :shock: Czy należy mieć również AC?
                                          Dostaniesz, bo występujesz o odszkodowanie do właściciela drogi a nie jest to likwidacja szkody z własnej polisy. Jeśli chciałbyś to zrobić z własnej polisy to raczej musiał byś mieć AC i liczyć się z utratą części zniżek.
                                          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Jeżyk
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 691

Zamieszczone przez daszek
                                            Puki co na przekopiowanie całości tekstu trzeba mieć zezwolenie autora. Natomiast dozwolone jest cytowanie fragmentu tekstu z podaniem źródła.
                                            No cóż, jaki fragment można "zacytować"? Podałem źródło. Myślę, że Administracja powinna zareagować gdyby coś było nie tak. Na prawie się nie znam a Gazeta Wyborcza umieściła ten tekst na swojej stronie TUTAJ

Komentarz

• RS
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 238

Zawsze trzeba zawiadomoć Policję ( lub Straz Miejską - w miastach ) , bez tego z odszkodowania NICI - musi być protokół policyjny i najlepiej własne zdjecia( nawet z komóry ) . Po fakcie administrator drogi ( patrz : Przedsiebiorstwo Państwowe )- zawsze sie wyprze , argumentując - a to znaki były , lub za późno zgłoszone etc. Sprawa jest do wygrania - znam z autopsji

Komentarz

• tomus7
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 1896
                                                • Peugeot

Myślę, że te informacje przydadzą się nie tylko mnie ale i pozostałym czytelnikom tego forum.
                                                WIELKIE DZIĘKI ! :bow
                                                ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                                                http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                                                a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                                                http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                                                Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• daszek
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 239
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Jeżyk
                                                  Zamieszczone przez daszek
                                                  No cóż, jaki fragment można "zacytować"? Podałem źródło. Myślę, że Administracja powinna zareagować gdyby coś było nie tak. Na prawie się nie znam a Gazeta Wyborcza umieściła ten tekst na swojej stronie TUTAJ
                                                  [OT] Administracja nie umieszcza tekstu tylko Ty.
                                                  Pod poniższym linkiem masz to mniej całkiem dobrze wytłumaczone: http://itlaw.computerworld.pl/index....-w-internecie/
                                                  zdroofko
                                                  daszek
                                                  http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

Pracuję...