[O1 TDI L&K] Kilka problemów...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daw9
    Classic
    • 2011
    • 18

strazakp,
    Zablokowany tłoczek albo zapeiczony szkoda,że nie zerknołeś w trakcie wymiany klocków i tarcz w jakim stanie jest tłoczek można było go od razu przeczyścić i posmarowac pastą miedzianą.
    Pozdrawiam.
  • Deviant
    Drive
    • 2010
    • 46

Zacznę od tego, że problem z szyberdachem udało mi się rozwiązać z tematów, które znalazłem na forum, więc jeden problem mniej.

1. Mam kluczyki w których wymieniłem baterie. Klucze działają, wnioskuję po świecącej diodce, lecz drzwi nie otwierają/zamykają się - co robić?

2. Nie działa mi tylny spryskiwacz szyb. Pytanie, gdzie w ogóle jest dysza, bo nie widzę jej nigdzie i gdzie jest zbiornik do tylnego spryskiwacza?

3. Temperatura cieczy chłodzącej cały czas stoi na 1/4 wartości. Do połowy dochodzi po jakimś czasie stania w korku, po czym w trakcie jazdy spada do 1/4 - zapewne termostat, czy może coś innego?

4. Zastanawiam się jakie klocki hamulcowe kupić do nacinanych tarcz - jedni mówią twarde inni, że miękkie...?

5. W trakcie redukcji np z 5 biegu na 4 przy puszczaniu sprzęgła słyszę coś jakby metaliczny, krótki szmer - jakby coś ocierało. Sprzęgło działa, biegi wchodzą bez problemu, więc co to może być?

To chyba tyle - niedawno kupiłem ten samochód i jak widać ma kilka mniej lub bardziej poważnych usterek.
    Zasadniczo...

Komentarz

• oti
      Ambiente
      • 2009
      • 114

Re: [O1 TDI L&K] Kilka problemów...

[quote="Deviant"]Zacznę od tego, że problem z szyberdachem udało mi się rozwiązać z tematów, które znalazłem na forum, więc jeden problem mniej.

>> 1. Mam kluczyki ...

>> 2. Nie działa mi tylny spryskiwacz szyb. Pytanie, gdzie w ogóle jest dysza, bo nie widzę jej nigdzie i gdzie jest zbiornik do tylnego spryskiwacza?
      Zbiornik wspólny, pompka wspólna pod maską, dysza w kloszu 3 stopu.
      sprawdź czy pompa sika, może być też rozpięty wężyk po drodze do tyłu

>> 3. Temperatura cieczy chłodzącej cały czas stoi na 1/4 wartości. Do połowy dochodzi po jakimś czasie stania w korku, po czym w trakcie jazdy spada do 1/4 - zapewne termostat, czy może coś innego?

lub może czujnik

Komentarz

• NorMan2
        Drive
        • 2010
        • 63

co do problemu nr 5 może poduszka/poduszki pod silnikiem są wyrobione ? Jak redukujesz bieg to silnik się silnie rusza, poduszka już słabo amortyzuje i jest hałas...

Komentarz

• KOSO
          Classic
          • 2010
          • 38

mogą być poduszki (post wyżej) albo jeżeli masz 5-biegową skrzynie i wsteczny na pozycji szóstki to przy redukcji z 5 na 4 zębatka wsteczna może CI ocierać
          Skoda Octavia II Scout 2.0 TDI 2008 140KM 320 NM----> 177KM 430NM---->220KM 426NM
          Mercedes GLK 320 CDI 2008
          Mitsubishi Pajero 2.5 GLS 1996 pakiet offroad
          Suzuki Jimny 1.3 2012 pakiet offroad

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80592

Komentarz

• Deviant
            Drive
            • 2010
            • 46

Z kluczykiem tylko częściowo udało się sprawę rozwiązać. Mianowicie kluczyk wyposażony jest w dwa przyciski (zamykanie/otwieranie) i zaprogramować się go udało tylko na otwieranie, choć to też nie zawsze zaskakuje, natomiast zamykać się kluczykiem nie udaje.
            Podjadę do serwisu, żeby coś tam po czarowali w tej sprawie.
            Klocki hamulcowe kupię AFT czy jakoś tak.
            Temperaturę (czujnik, termostat) sprawdzę w serwisie i to by było na tyle.
            Czy w Octavi Kombi L&K O1 ten spryskiwacz rzeczywiście jest w tylnym, trzecim świetle stop?
            Zasadniczo...

Komentarz

Pracuję...