Mój alarm założył diler InterAuto Kraków. Nic nie było urwane, przewody nie gonią samopas, alarm działa prawidłowo. Przy wyborze fabryczny czy dilerski stwierdziłem, że fabryczny jako produkcja masowa jest bardziej znany dla amatorów cudzej własności niż dilerski, których modele montowane są przez krótkich okresach czasu.
[02FL] Dziwna praca wycieraczek
Zwiń
X
-
[02FL] Dziwna praca wycieraczek
Witam
Od jakiegoś czasu przyglądam się dziwnej pracy wycieraczek.Jak wyłączam silnik mimo nie używanych wycieraczek lub jak włączam silnik przed jazdą podnoszą się lub opuszczają o jakieś 5mm.Jak nie ma na szybie śniegu albo lodu to ok, ale jak są to można sobie ładnie załatwić pióra wycieraczek.
Czy u was też tak jest, czy muszę podjechać do ASO z reklamacją?
PozdrawiamSUPERB 1.8T LPG (BRC)
OCTAVIA 2FL 1.6 MPI LPG (LR)
-
-
Re: [02FL] Dziwna praca wycieraczek
Zamieszczone przez leonesWitam
Od jakiegoś czasu przyglądam się dziwnej pracy wycieraczek.Jak wyłączam silnik mimo nie używanych wycieraczek lub jak włączam silnik przed jazdą podnoszą się lub opuszczają o jakieś 5mm.Jak nie ma na szybie śniegu albo lodu to ok, ale jak są to można sobie ładnie załatwić pióra wycieraczek.
Czy u was też tak jest, czy muszę podjechać do ASO z reklamacją?
Pozdrawiamsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonesCzyli wszystko jest ok?
Zamieszczone przez leonesAle jak załączasz silnik i wycieraczki są przymarznięte do szyby to wtedy szlak je trafi!
Zamieszczone przez leonesA podnieść do góry ich nie można bo wtedy maskę porysuję, jedynie ustawić w pozycję serwisową należałoby. Dobrze kumam?
Zamieszczone przez krzysiek1974Nie zwróciłem uwagi, ale ja na 99,9% nie mam czegoś takiego u siebie (zakładam, że zauważyłbym, stąd 0,1% niepewności 8) )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez krzysiek1974Nie zwróciłem uwagi, ale ja na 99,9% nie mam czegoś takiego u siebie (zakładam, że zauważyłbym, stąd 0,1% niepewności 8) )
Jak załączam zapłon spoglądam na deskę rozdzielczą. Pięciomilimetrowy skok może spokojnie umknąć mojej uwadze.
Komentarz
-
-
Panowie, czytajcie instrukcje swoich aut:
Po co drugim wyłączeniu wycieraczek albo co piątym wyłączeniu zapłonu zmienia się spoczynkowe położenie wycieraczek. Zapobiega to przedwczesnemu zużyciu się gumek wycieraczek.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Dodam iż po załaczeniu stacyjki , wycieraczki zostają w swoim miejscu ( co uniemożliwia zerwanie gumy przy ewentualnym przymarznieciu ) . Pozycja zmienia się po właczeniu wycieraczek lub po wyłaczeniu zapłonu . Zróbcie sobie test - załączcie pare razy jednokrotne wytarcie ( manetka 1 raz do dołu ) i zobaczcie iz co 3 raz zmienia sie połozenie wycieraczek - po wyłaczeniu stacyjki i ponownym załaczeniu wycieraczki ani drgną - ruszą dopiero po waszej swiadomej interwencji - a wiec jest czas odlodzic wycieraczki lub poczekac az autko sie nagrzeje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonesCzy u was też tak jest, czy muszę podjechać do ASO z reklamacją?
[ Dodano: Czw 25 Lut, 10 06:50 ]
Zamieszczone przez leonesA podnieść do góry ich nie można bo wtedy maskę porysujęCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufomożesz podnieśćCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigda sie je co najwyżej ustawić pionowo na szybie (pozycja serwisowa) ale podnieśc go góry nie da rady !saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biga możesz powiedziec jak w O II podnosi się do góry wycieraczkiZamieszczone przez szkodachyba, że ja już nie rozumiem o czym jest ta rozmowa
mam nadzieje, że mnie zrozumieliście o co mi biega :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez Biga możesz powiedziec jak w O II podnosi się do góry wycieraczkiZamieszczone przez szkodachyba, że ja już nie rozumiem o czym jest ta rozmowa
mam nadzieje, że mnie zrozumieliście o co mi biega :wink:
Komentarz
-
Komentarz