Dajcie spokój z tym osadem, jakaś głupota. Ten problem dotyczy nie tylko Fsi ale także Tsi TFSi. Ludzie kupują te samochody, jeżdżą i nie narzekają. Każdy samochód ma jakieś bolączki po przejechaniu pewnej ilości kilometrów.
[O1] Po montażu gazu ubyło płynu chłodniczego
Zwiń
X
-
[O1] Po montażu gazu ubyło płynu chłodniczego
Wczoraj montowałem gaz sekwencyjny do mojej Octavi. Powrót do domu ok 170 km przebieg spokojnie. Dziś jadąc do pracy włączył mi się alarm i kontrolka płynu chłodniczego. Po ok minucie kontrolka przestała mrugać. Jak wracałem z roboty wieczorem sygnał i kontrola zapaliła się od razu po starcie silnika ( trzy sygnały dźwiękowe i minuta mrugania kontrolki) Zgasiłem silnik i zajrzałem do zbiorniczka wyrównawczego. Płynu jest trochę poniżej minimum. Czy gazmajster mógł coś naknocić przy montowaniu gazu? Bo zaniepokoiła mnie jeszcze jedną rzecz. Jak jechałem na montaż gazu, po przejechaniu ok 100 km silnik trochę dziwnie pracował. Już na miejscu u gazmajstra zacząłem się przysłuchiwać. Na wolnych obrotach słychać było takie jakby popiskiwanie. W drodze powrotnej popiskiwanie było słyszalne tylko przez krótki okres czasu po dodaniu gazu na wolnych obrotach. Czy to może pompa wodna szykuje się do wymiany ?
-
-
a gazownik dolal plynu ?? najprawdopodobniej masz nieszczelność sprawdz połączenia które były ruszane oraz te nowe hmm w sprawie piszenia nie można jednoznacznie odpowiedziec czy jest to pompa mozliwe ze jest i tam wycieka ale to musisz sam ocenić na oko i słuch bo w tym rejonie jest trochę części które mogą piszczeć
Komentarz
-
-
Czyli Panowie zwiększa się obieg płynu chłodniczego, czyli jak gazmajser nie dolał płynu to ubyło go z zbiorniczka :roll:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz