Trafiona uszczelka szyberka?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karolllstg
    Classic
    • 2010
    • 7

A ja odpowiem tak......kropka kropce nie równa......raz od szminki raz od ............ :diabelski_usmiech Wiec wszystko zlezy kto i jak autem jezdził....
  • djquest
    Drive
    • 2009
    • 40

Problem polega na tym , że podczas jazdy słychać szum przez szyberdach a jak myję octę na myjni to woda czasami przecieknie do środka. Jeżeli stoi na wolnym powietrzu to nic nie przecieka. Może ktoś z was zna namiary gdzie można kupić taką nową uszczelkę? Chodzi o tą uszczelkę z takim meszkiem która jest wciskana dookoła szyby.

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez djquest
      a jak myję octę na myjni to woda czasami przecieknie do środka.
      a nie masz czasem zapchanych odplywow???? przez ta uszczelke woda zawsze przecieka ale po to jest taka rynna dookola aby nie kapalo do srodka - odplyw zatkany = przecieka

Komentarz

• djquest
        Drive
        • 2009
        • 40

Odpływy nie są zapchane. Przepłukałem wodą a później włożyłem jakieś 10cm wgłąb tych odpływów kawałek wężyka gumowego i przedmuchałem powietrzem ze sprężarki. Co do tej uszczelki to chciałbym ja wymienić bo od nowego to straciła już swoje właściwości tylko jakoś trudno ja znaleźć.

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

uszczelka jesli wogole to bedzie dostepne to tylko z szyba - sama nie wystepowala - chyba ze sie cos zmienilo

a tak wogole to ktoredy przecieka???? wytrzyj do sucha lej wode i obserwuj - napewno znajdziesz przyczyne - czysciles wszystkie 4 odplywy?? - woda wylatywala miedzy zawiasami?? odplyw ma dlugosc jakiegos 1 metra

Komentarz

• djquest
            Drive
            • 2009
            • 40

Czyściłem te 2 z przodu. Przy najbliższej okazji sprawdzę pozostałe. Ale denerwuje mnie ten podmuch powietrza. Być może wymiana tej uszczelki by pomogła.

Komentarz

• Maru 123
              RS
              • 2008
              • 4660

djquest, a szyber dolega idealnie do dachu? u mnie świszczało jak szyber był delikatnie niedociągnięty
              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• djquest
                Drive
                • 2009
                • 40

Dociągałem go ręcznie. Patrząc od góry to szyba jest na równo z płaszczyzną dachu. Chyba ze musi być inaczej. Ale jak ustawie go ręcznie to i tak wraca do położenia tego samego. Musze spróbować tego sposobu z kalibracja i wyciągnięciem bezpiecznika

Komentarz

Pracuję...