A ja odpowiem tak......kropka kropce nie równa......raz od szminki raz od ............ :diabelski_usmiech Wiec wszystko zlezy kto i jak autem jezdził....
Problem polega na tym , że podczas jazdy słychać szum przez szyberdach a jak myję octę na myjni to woda czasami przecieknie do środka. Jeżeli stoi na wolnym powietrzu to nic nie przecieka. Może ktoś z was zna namiary gdzie można kupić taką nową uszczelkę? Chodzi o tą uszczelkę z takim meszkiem która jest wciskana dookoła szyby.
a jak myję octę na myjni to woda czasami przecieknie do środka.
a nie masz czasem zapchanych odplywow???? przez ta uszczelke woda zawsze przecieka ale po to jest taka rynna dookola aby nie kapalo do srodka - odplyw zatkany = przecieka
Odpływy nie są zapchane. Przepłukałem wodą a później włożyłem jakieś 10cm wgłąb tych odpływów kawałek wężyka gumowego i przedmuchałem powietrzem ze sprężarki. Co do tej uszczelki to chciałbym ja wymienić bo od nowego to straciła już swoje właściwości tylko jakoś trudno ja znaleźć.
uszczelka jesli wogole to bedzie dostepne to tylko z szyba - sama nie wystepowala - chyba ze sie cos zmienilo
a tak wogole to ktoredy przecieka???? wytrzyj do sucha lej wode i obserwuj - napewno znajdziesz przyczyne - czysciles wszystkie 4 odplywy?? - woda wylatywala miedzy zawiasami?? odplyw ma dlugosc jakiegos 1 metra
Czyściłem te 2 z przodu. Przy najbliższej okazji sprawdzę pozostałe. Ale denerwuje mnie ten podmuch powietrza. Być może wymiana tej uszczelki by pomogła.
Dociągałem go ręcznie. Patrząc od góry to szyba jest na równo z płaszczyzną dachu. Chyba ze musi być inaczej. Ale jak ustawie go ręcznie to i tak wraca do położenia tego samego. Musze spróbować tego sposobu z kalibracja i wyciągnięciem bezpiecznika
Komentarz