Gratuluję felunku :szeroki_usmiech jedyny słuszny wybó :wink: i czekam na zdjęcia :!:
Wskazania MAXI DOTA
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Wskazania MAXI DOTA
Mam pytanie gdy po nocy ruszam w trasę to komputer pokazuje mi dość duże spalanie (około 30ltr.).Wskazania spadają stopniowo aż do momentu kiedy silnik się rozgrzeje i wtedy jest OK,mogę też zresetować komputer i wszystko wraca do normy .O co chodzi coś się zepsuło czy jak.Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
-
-
Re: Wskazania MAXI DOTA
Zamieszczone przez sebastian7905Mam pytanie gdy po nocy ruszam w trasę to komputer pokazuje mi dość duże spalanie (około 30ltr.).Wskazania spadają stopniowo aż do momentu kiedy silnik się rozgrzeje i wtedy jest OK,mogę też zresetować komputer i wszystko wraca do normy .O co chodzi coś się zepsuło czy jak.
dlatego, dopoki silnik sie nie rozgrzeje, spala wiecej.
wszystko jest OK
Komentarz
-
-
Mówię o spalaniu średnim . Problem jest w tym że w momencie gdy komputer pokazuje 30 ltr spalania średniego to go resetuję i jest 6,2 na zimnym silniku. Więc nie rozumiem ,dla czego są takie różnice.Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Nie wiem jak jest w MAXI-DOT'cie, ale pewnie tak samo jak i w zwyklym kompe, po 2-ch godzinach postoju wskazania sie resetuja. A jak wsiadasz do auta, chwile postoisz (masz spalanie a nie przejezdzasz ani metra), potem ruszysz (przejezdzasz kilka metrow a spalanie chwilowe masz pewnie 99.9 l/100 km) to i srednia na bardzo malej odleglosci moze byc i 30l/100 km.
W tym momencie resetujesz kompa i jadac spokojnie bez przyspieszania a najwazniejsze ruszania np. ze swiatel masz niskie srednie spalanie.
To taka magia sredniej. Mysle ze o to chodzi i mam nadzieje, ze sie nie myle.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodatrochę dziwne, mam rozumieć, że masz średnie np. z 200km 6,5L wsiadasz rano i od razu leci na 30?
czy po prostu kasujesz przed każdą jazdą, bo wtedy to nie widzę tu nic dziwnego?Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905Zamieszczone przez szkodatrochę dziwne, mam rozumieć, że masz średnie np. z 200km 6,5L wsiadasz rano i od razu leci na 30?
czy po prostu kasujesz przed każdą jazdą, bo wtedy to nie widzę tu nic dziwnego?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
No to nic pozostaje mi jechać do serwisu (ale tam tylko monterzy są)Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
No przeciez normalne, ze jak zaczynasz jazde to najpierw sa kreski, potem pokazuje jakas liczbe z kosmosu typu 20-99l i zaczyna to stopniowo spadac i jak dojezdzasz na miejsce to sie jakos stabilizuje.
To jest przeliczenik na 1-ce z danej jazdy, na 2-ce masz wskazania z x km.
Sprawdz gdzie Ty to czytasz jak MFA jest na pozycji 1 czy 2, bo to roznica
Cos mi sie wydaje ze szukasz dziury w pupie :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSprawdz gdzie Ty to czytasz jak MFA jest na pozycji 1 czy 2, bo to roznica
Zamieszczone przez sebastian7905szkoda napisał/a:
trochę dziwne, mam rozumieć, że masz średnie np. z 200km 6,5L wsiadasz rano i od razu leci na 30?
czy po prostu kasujesz przed każdą jazdą, bo wtedy to nie widzę tu nic dziwnego?
Dokładnie jest tak wsiadam rano i od razu leci na 30 l. . Mogę go sobie zresetować ale nie oto chyba chodzisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNo przeciez normalne, ze jak zaczynasz jazde to najpierw sa kreski, potem pokazuje jakas liczbe z kosmosu typu 20-99l i zaczyna to stopniowo spadac i jak dojezdzasz na miejsce to sie jakos stabilizuje.
To jest przeliczenik na 1-ce z danej jazdy, na 2-ce masz wskazania z x km.
Sprawdz gdzie Ty to czytasz jak MFA jest na pozycji 1 czy 2, bo to roznica
Cos mi sie wydaje ze szukasz dziury w pupie :roll:
[ Dodano: Czw 04 Mar, 10 18:29 ]
Zamieszczone przez MaicroftDla mnie to nie jest takie jasne i oczywiste.
Dlatego pytam czy jak wsiada i odpala to w srednim spalaniu sa --- czy jest jakas konkretna liczba i to zaraz po odpaleniu a nie po 5km :twisted:Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz