Zamieszczone przez Mihau
problem z hamulcem tył
Zwiń
X
-
problem z hamulcem tył
Witam,
Dziś byłem na przeglądzie i okazało się, że w tylnym lewym kole niemalże nie mam hamulca ani zasadniczego ani ręcznego. Założone są tam bębny i ten, który nie działa był cały pokryty bodajże w płynie hamulcowym. Pewności nie mam bo nie jestem mechanikiem i nie znam się na tym
Niestety próbowałem szukać na forum, ale nie znalazłem tematu, który opisywałby mój problem.
Zastanawiam się czy może być to cylinderek, lecz ja jestem laikiem w tym temacie więc pewności nie mam...
Wobec tego byłbym wdzięczny za radę od kogoś kto miał podobny problem lub kogoś kto po tych objawach jest w stanie stwierdzić co może być usterką.
Z góry dziękuje
-
-
Tak tylko można kupic lepszy aluminiowy. Nie znam sie na szczegółach ale mój znajomy mechanik podał mi dwie opcje co chodzi o te cylinderki. Tańszy i droższy. W 15 minut załatwił sprawę z odpowietrzeniem. Facet niepalący to może dlatego szybko załtwił sprawę :lol: A po drugie po co odpowietrzniki odkręcac w pozostałych 3 kołach? Jesli to tył wystarczy w dwóch, no chyba że mamy na mysli zapasowe koło które leży w bagażniku.Zawsze szanuję ulicę i ludzi z niej.
Komentarz
-
Komentarz