Zamieszczone przez Samiec
[O1] elektryka
Zwiń
X
-
[O1] elektryka
koledzy mam problem z elektryka w swojej octavii,przez noc pada mi akumulator pobór prądu jest 500 m amper alternator dobry wyjmowałem bezpieczniki i wszystko bez zmian elektrycy w warsztacie tez już załamują ręce postawiłem dziś autko do jeszcze jednego magika i jutro może coś powie. Może ktoś z was mi pomoże ten problem rozwiązać pomocy będę wdzięczny.
-
-
Wykrycie co zzera Twoj prad nie jest trudne. Jesli masz miernik i kod do radia, wepnij amperomierz w minusowy przewod na zakresie do 1-2,5A i wyjmij wszystkie bezp. lub wyciagaj po jednym, rowniez te na akumulatorze, jesli zauwazysz wahniecie przy wkladaniu/ wyciaganiu- wygrales. 500mA to jest 6watow. To duzy prad w spoczynku. Mogla zdechnac Ci dioda w alternatorze. Przy pomiarze diod- wszystkie musza wskazywac te sama wartosc a przy pomiarze pradu wstecznego nie moze (wskazowka) nawet drgnac.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek80już zrobione padł komfort jest ok dziękuję wszystkim za rady pozdrawiam
padł sterownik tylnych drzwi i zżerał prąd - 300mA->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz