ubytek pynu hamulcowego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wysmol
    Classic
    • 2011
    • 4

ubytek pynu hamulcowego

Zamieszczone przez kropeck
    Czujnik zmierzchu pozwala też na uruchomienie opcji (tylko jeszcze nie wiem jak), żeby światłą drogowe (długie) gasnęły, jeśli wyczują jadące z przeciwka auto :-)
    Stawiam piwo jak to zrobisz moim zdaniem to jest o wiele bardziej skomplikowane, niż Ci się wydaje. Dobra kamera do tego to podstawa
  • martiros3
    Classic
    • 2010
    • 5

ubytek pynu hamulcowego

Po 2000 km zapalila mi sie kontrolka plynu hamulcowego dolalem na maksa i pojechalem do mechanika.
    Znalwzlismy wyciek w komorze silnika - rurka metalowa idaca do sprzegla i laczaca sie z plastikowym elementem "zapinka" wchodzaca w scianke komory silnika....na tym laczeniu jet wyciek

Moje pytanie czy mozna wymienic sama zapinke czy trzeba wymieniac caly plastikowy element idacy do wnetrza pojazdu chyba do pompki ?

Dziekuje bardzo za odpowiedzi

Aha i czy od teg moze zapowietrzyc sie sprzeglo lub hamulce i jakie jest zagrozenie jezdzic z taka usterka?

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

jeśli tylko rurka wysunęła się z pompki sprzęgła to zepnij ją (sprawdź zabezpieczenie, ewentualnie je dognij). sprzęgło ma prawo się zapowietrzyć, przepompuj profilaktycznie trochę płynu przez odpowietrznik wysprzęglika. sprawdź najpierw poziom w zbiorniczku. hamulce raczej nie powinny się zapowietrzyć :wink:
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Przy okazji warto sprawdzic czy nie jest uszkodzona taka gumowa uszczelka przy wezyku.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• wacuszek
          Classic
          • 2009
          • 16

Mam pytanie dotyczące przepompowania trochę płynu przez odpowietrznik wysprzęglika przy wymianie płynu hamulcowego. Czy mógłby ktoś napisać więcej jak to zrobić :?:
          Dzięki i pozdrawiam.

Komentarz

• mroko
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 659
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Identycznie jak z hamulcami tylko zamiast pedałem hamulca pompuje się pedałem sprzęgła a odpowietrznik jest na wysprzęgliku.
            Czyli naciskasz do końca sprzęgło i trzymasz a druga osoba odkręca odpowetrznik, a nastepnie go zakręca. Pompujesz kilka razy pedałem sprzęgła i znów to samo.
            Nie przestrasz się jak przy tej czynności pedał sprzęgła zostanie w podłodze trzeba go tylko wtedy cofnąć ręką i dalej będzie działał normalnie.

Pozdrawiam
            Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

Pracuję...