Zamieszczone przez kropeck
ubytek pynu hamulcowego
Zwiń
X
-
ubytek pynu hamulcowego
Po 2000 km zapalila mi sie kontrolka plynu hamulcowego dolalem na maksa i pojechalem do mechanika.
Znalwzlismy wyciek w komorze silnika - rurka metalowa idaca do sprzegla i laczaca sie z plastikowym elementem "zapinka" wchodzaca w scianke komory silnika....na tym laczeniu jet wyciek
Moje pytanie czy mozna wymienic sama zapinke czy trzeba wymieniac caly plastikowy element idacy do wnetrza pojazdu chyba do pompki ?
Dziekuje bardzo za odpowiedzi
Aha i czy od teg moze zapowietrzyc sie sprzeglo lub hamulce i jakie jest zagrozenie jezdzic z taka usterka?
-
-
jeśli tylko rurka wysunęła się z pompki sprzęgła to zepnij ją (sprawdź zabezpieczenie, ewentualnie je dognij). sprzęgło ma prawo się zapowietrzyć, przepompuj profilaktycznie trochę płynu przez odpowietrznik wysprzęglika. sprawdź najpierw poziom w zbiorniczku. hamulce raczej nie powinny się zapowietrzyć :wink:
Komentarz
-
-
Identycznie jak z hamulcami tylko zamiast pedałem hamulca pompuje się pedałem sprzęgła a odpowietrznik jest na wysprzęgliku.
Czyli naciskasz do końca sprzęgło i trzymasz a druga osoba odkręca odpowetrznik, a nastepnie go zakręca. Pompujesz kilka razy pedałem sprzęgła i znów to samo.
Nie przestrasz się jak przy tej czynności pedał sprzęgła zostanie w podłodze trzeba go tylko wtedy cofnąć ręką i dalej będzie działał normalnie.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
Komentarz