[O1] Wymiana plastikowego szkła reflaktora ksenonowego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • deejay89
    Classic
    • 2010
    • 9

Proponuję jednak Marakesz w Leclercu, samochody koło myjni- prawie cały czas pada...
  • Polska77
    Ambiente
    • 2009
    • 166

Witam.

Wiecie może czy jest możliwość wymiany plastikowej szyby reflektora ksenonowego? Obecne, które mam już maja pewne ślady użytkowania. Zastanawiałem się nad polerką ale generalnie nie jest to czynność polecana.

Pozdrawiam.
    Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• Sinner
      Drive
      • 2009
      • 68

Ostatnio chłopaki wyszukali na allegro nowe szybki za chyba 70 zl/szt. Chyba wymiana sensowniejsza niż polerka.
      Skodżitsu AGR+ by Dynosoft

Komentarz

• Polska77
        Ambiente
        • 2009
        • 166

Na allegro widziałem tylko do lamp przedliftowych a potrzebuję do poliftowych. Można dostać coś takiego w serwisie?
        Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez daro64
          http://moto.allegro.pl/item929090286_klosz_plastikowy_reflektor_skoda_oct avia_prawy_ss.html
          Według ETKI jest to klosz do reflektora O1 L & K z roku 1997-2000 (przed liftem)
          Według sprzedającego pasuje do różnych O1,w różnych rocznikach w zależności od pojemności i mocy silnika,tak jakby nadwozia różniły się między sobą.
          Do reflektorów poliftowych,czyli także do ksenonowych nie występują wymienne klosze.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Jacek_193
            Classic
            • 2009
            • 27

Witam!
            Jestem posiadaczem skody z 2004r, i też chcę zmienić klosz lampy.
            Na allegro znalazłem coś takiego http://moto.allegro.pl/klosz-plastik...449574160.html.
            Mam pytanie, czy ten klosz podejdzie do mojego auta.Może ktoś miał taki problem.
            Proszę o odpowiedź.

Komentarz

• Polska77
              Ambiente
              • 2009
              • 166

Twój link niestety nie działa. Dowiadywałem się swojego czasu w ASO czy jest możliwość wymiany samego klosza w ksenonie w aucie poliftowym. Niestety nie da rady. Trzeba wymieniać całą lampę i już. Twoje auto też jest poliftowe więc taka sama sytuacja.
              Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• Jacek_193
                Classic
                • 2009
                • 27

Teraz powinien działać.

W takim razie co to jest za klosz i do jakiego auta?
                Aha jeszcze dodam że nie mam ksenonów.Nie chcę kupować w ciemno więc szukam pomocy.
                Pozdrawiam.

Komentarz

• Polska77
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 166

To jest klosz to Octavi Laurin & Klement przed liftem czyli do 2000 r. Przed liftem lampy były inne. Tam na 100% były demontowane klosze. Wydaje mi się, że konstrukcja obudowy w ksenonie i w zwykłej lampie w autach po faceliftingu jest taka sama czyli klosz jest wklejany na stałe.
                  Musiałbyś się zapytać najlepiej w ASO czy w nie ksenonowych lampach jest możliwość zdjęcia klosza mi powiedzieli, że w moich lampach nie ma takiej możliwości.

[ Dodano: Czw 03 Mar, 11 21:00 ]
                  To czy masz zdejmowany klosz możesz jeszcze sprawdzić zaglądając pod maskę i sprawdzając czy na lampie są takie specjalne spinki do mocowania klosza. Jak są to może się da ściągnąć jak nie ma to masz klosze wklejane tak jak w ksenonie.
                  Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• Jacek_193
                    Classic
                    • 2009
                    • 27

Dzięki kolego. Muszę zajrzeć pod maskę to może się czegoś więcej dowiem.Napisałem mejla do sprzedającego i też czekam na odpowiedź. Myślę że powinien wiedzieć co sprzedaje.
                    W każdym bądź razie dziękuję za zainteresowanie.
                    Pozdrawiam.

Komentarz

• Polska77
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 166

Nie ma sprawy
                      Napisz co Ci odpisał bo sam jestem ciekaw. Mi w ASO powiedzieli, że nie ma takiej części. Zapytaj się też o sposób montażu tego klosza, bo jak masz go kleić sam to nie wiem czy gra jest warta świeczki, coś pójdzie nie tak i lampy będą Ci parowały. Jak są zwykłe zapinki + uszczelka to nie powinno być problemu.

Również pozdrawiam.
                      Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• Jelon
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 115

Chyba lipa. Kiedyś też się zastanawiałem, ale na zdjęciach te klosze wyglądają jak do wersji przed liftem tyle że czyste. Lampy po lifcie są szersze od strony grila. Weź to pod uwagę. Patrząc na zdjęcia to ja bym nie ryzykował. Najlepiej jak towar możesz obejrzeć osobiście.
                        Pamiętaj że lampy są klejone, jak zamierzasz je rozkleić?
                        Widziałem już kilka przypadków gdzie próba rozklejenia skończyła się zniszczeniem lampy.
                        Fojutowo 2011

Komentarz

• Polska77
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 166

Zamieszczone przez Jelon
                          Pamiętaj że lampy są klejone, jak zamierzasz je rozkleić?
                          Widziałem już kilka przypadków gdzie próba rozklejenia skończyła się zniszczeniem lampy.
                          Chyba lepiej uzbierać kasę i kupić nowe lampy bo rozklejanie i klejenie to trochę rzeźba.
                          Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• andru123
                            Elegance
                            • 2010
                            • 783
                            • Toyota
                            • ATF 2.0 MPI 120 KM

Zamieszczone przez Jacek_193
                            Teraz powinien działać.

W takim razie co to jest za klosz i do jakiego auta?
                            Aha jeszcze dodam że nie mam ksenonów.Nie chcę kupować w ciemno więc szukam pomocy.
                            Pozdrawiam.
                            było klika negatywnych opini na temat tych kloszy
                            ja swoje wypolerowalem , 90% tej pajeczynki jest w tej zewnetrznej warstwie
                            niesstty polerowanie to przerabana sprawa , ok 8 godz zajelo mi polerowanie dwoch kloszy
                            ale warto bylo , swiatla swieca suer i pajeczynka prawie calkiem zniknela

ale powoli zbieram na nowe lampy ..... bo cos mi sie wydaje ze za rok,dwa problem może powrócić
                            jest O1 RS 1.8T XENON
                            była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Jacek_193
                              Classic
                              • 2009
                              • 27

U mnie polerka raczej nic nie da. Na lewym kloszu wyszło coś dziwnego, takie białe plamy,
                              w dolnej części klosza, na zewnątrz.
                              Na razie zbieram opinie a później trza zadecydować co dalej. Myślałem o nowej lampie ale na allegro natknąłem się właśnie na klosz, zawsze coś byłoby taniej.
                              Zobaczę co mi odpisze gość z allegro. Dam znać jak będę coś więcej wiedział.

Komentarz

• krzysiek13
                                L&K
                                • 2010
                                • 1155

Na forum passata jest opisane jak rozebrać nierozbieralny klosz, może znajdę to dodam link

[ Dodano: Czw 03 Mar, 11 22:21 ]
                                Proszę
                                WITAM Poddałem swoje przednie reflektory procesowi własnoręcznego odnowienia. Efekty pracy zdokumentowałem zdjęciami. Rozpocząłem od zdemontowania lampy, która była w gorszym stanie (urwane naprawiane uchwyty). Ogólnie reflektory miały drobne odpryski od kamyków i tzw. pajęczynki oraz zabrudzenia...

tylko nie dam reki uciąć, że w octavii jest tak samo klejony
                                Octavia

Komentarz

• splawik
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1292

Zamieszczone przez k085
                                  Na forum passata jest opisane jak rozebrać nierozbieralny klosz, może znajdę to dodam link

[ Dodano: Czw 03 Mar, 11 22:21 ]
                                  Proszę
                                  WITAM Poddałem swoje przednie reflektory procesowi własnoręcznego odnowienia. Efekty pracy zdokumentowałem zdjęciami. Rozpocząłem od zdemontowania lampy, która była w gorszym stanie (urwane naprawiane uchwyty). Ogólnie reflektory miały drobne odpryski od kamyków i tzw. pajęczynki oraz zabrudzenia...

tylko nie dam reki uciąć, że w octavii jest tak samo klejony
                                  Potwierdzam sposób na forum A6 też tak rozklejają lampy z plastykowymi kloszami.
                                  A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                                  AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                                  O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                                  -------------------------------------------------
                                  Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

Pracuję...