Zamieszczone przez RALF
1.8t aum problemy z porannym uruchamianiem
Zwiń
X
-
1.8t aum problemy z porannym uruchamianiem
Witam
Pisałem juz wcześniej o moim problemie i z tego co widze nie ja jeden mam z tym problem
auto nie odpala za pierwszym razem za 2-3 i jak odpali to ksztusi sie, przerywa. pocieszające jest to ze zimą było lepiej tj im większy mróz auto lepiej odpalało, teraz jest już cieplej i znowu to samo. Z chwilą gdy wyłączy się ssanie problem ustaje. Oczywiście na ciepłym silniku tego nie ma.
wymieniłem już świece, filtry, czujnik temperatury, sprawdziłem szczelnośc układu dolotowego. Wczoraj wyczyściłem przepustnicę i zrobiłem adaptację. I narazie jest dobrze, ale wiem ze za dwa trzy dni bedzie to samo. Już to przerabialem
Podłączając vag zauważyłem że wskazanie przepływomierza jakby zaniża dane, mianowice na wolnych obrotach pokazuje 2,5 g/s w vagu jest napisane od 5-12 g/s
i moje pytanie czy mam uszkodzony przepływomierz czy nie??
dodam że auto jeździ dobrze, chociaz zawsze mogło by lepiej
i ma za niskie wolne obroty 670/min gdzie według ksążki powinno byś 700 -900
może macie jakieś pomysly
pozdrawiamJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
-
-
Dziś rozebrałem pół osprzetu silnika i znalazłem pęknętą odmę pod kolektorem ssącym byla cała w oleju także na pierwszy rzut oka pękniecia nie było ale jak ją tylko ruszyłem to sie rozleciała na pół
mam nadzieje że to jes powó w poniedziałek jade do serwisu ciekawe ile kosztuje
podrawiamJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
Komentarz
-
-
napraw odme i zrob loga dynamicznego i bedziesz wiedzial czy przeplywomierz padl1,8T AGU RS Look
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34565
Komentarz
-
Komentarz