Samozamykanie centralnego zamka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skschatoo
    Classic
    • 2011
    • 5

Zamieszczone przez szpara
    Zamieszczone przez jamesbondzio
    Lafayette ATENA + magnesik SIRIO OMEGA 27
    Bardzo przyjemny zestaw, będziesz zadowolony.
    Miałem dylemat czy może nie antena Sirio ML-145 ale to jednak 1,5 metra a ja jeżdze szybko i musiałbym chować często - mieszkam w blokach , zdecydował kompromis wymiar/zasięg/ wygoda uzytkowania. No ciekaw jestem trasy. jak na razie w Łodzi łapie ładnie i info o misiaczkach wciąz aktualizowane ;-)
  • rygiel002
    Classic
    • 2010
    • 10

Panowie prosze o pomoc, otoz przy mojej octavi 2.0 benz samoistnie zamyka sie centralny zamek , zdarza sie to raz na jakis czas ale mnie to wpieprza, niezaleznie czy jestem w srodku czy poza autem, auto samo sie zamknie , nie wiem czy jest to kwestia jakis ustawien czy jakiejs wady ,samochod mam jakis miesiac i nie za bardzo wiem o co kaman. Z gory dzieki za porady :lol:
    rygiel

Komentarz

• Sebastian_S
      Ambiente
      • 2009
      • 172

Może to:

Jeśli wchodzisz do auta i otwierasz tylko jedne drzwi np kierowcy i nie rozbroisz alarmu stacyjką, to ci się auto pozamyka nieważne czy jesteś w środku czy nie - jeśli jest zepsuty "czujnik" w tych drzwiach. Nie wiem jakie masz objawy i kiedy Ci się to przytrafia. Ale może spróbuj przy otwieraniu samochodu z pilota otworzyć dodatkowo np bagażnik, albo któreś z drzwi po prawej stronie.

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rygiel002, a jak otwierasz drzwi w aucie to zawsze światełko kokpitu sie zapala? Bo jezeli nie i wystepuje to razem z zamykaniem zamka to masz uszkodzony mikrostyk opis masz podany wyzej przez kolege Sebastian_S,
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• rygiel002
          Classic
          • 2010
          • 10

sam nie wiem o co do konca tam chodzi raz sie zamknie raz nie i nie ma znaczenia czy wkladam kluczyk na czas bo i drzwi sie zamkna niekiedy przy zapalonym silniku , a co do swiatelka to zawsze sie zapala przy otwieraniu drzwi czy to z pilota czy to przekrecajac kluczyk w drzwiach heheheh gorzej jak przy odsniezaniu szyby nie otworze jednej to dupa blada bo mam tylko jeden kluczyk hehehhehe
          rygiel

Komentarz

Pracuję...