Zamieszczone przez loyd
Silnik pracuje na pol gwizdka, auto sie telepie
Zwiń
X
-
Silnik pracuje na pol gwizdka, auto sie telepie
Czesc,
zaczne od tego, ze samochod mam od 15.000 km (obecny przebieg 93.000, od 10.000 jezdzi na gazie z BRC do bezposredniego wtrysku), nie ma z nim najmniejszych problemow, wszystko pracowalo idealnie, az do...
pojechalem samochodem na narty - 100km, po drodze zachowywal sie idealnie, dojechalismy na miejsce. Pojezdzilismy na dechach, wracamy do samochodu, odpalam - pracuje bardzo nierowno.
Moje odczucia byly nastepujace:
- dluzej niz zwykle "krecil" zanim odpalil
- jak juz odpalil pracowal jakby na pol gwizdka
- caly samochod sie telepal
Samochod stoi u Lellka pod Opolem w ASO, wymienili:
- dwa (z czterech) czujnikow (nie wiem jakie) - to nie to, wiec przywrocili stare,
- zamontowali nowa pompe paliwa - to nie to
teraz szukaja, bo "cholera wie"
Czy ktos ma jakiekolwiek sugestie?
Pozdrawiam,
Piotrek
-
-
Zamieszczone przez redJa miałem taki objaw jak Ty i okazało się że walnęła centrala gazowa i odcieło 2 wtryski.
Gazownik był w szoku i na początku myślał że cewki.
Zamieszczone przez mrokoA VAG jakie błędy wyświetla?
Zamieszczone przez bubuDESpadek mocy i drgania- u mnie wymienialem cewki w O1.
- swieca
- wtryski do czyszczenia (?)
Komentarz
-
-
Przez centralkę Brc przechodzą "linie" od wtrysków. Jak u mnie uszkodziła się centralka to pokazywało na VAG błąd elektryczny wtryskiwacza(ale gazownik na początku nie słuchał i podmieniał cewki). Tylko że u mnie wyświetliło helikopter. Na wolnych chodził jak sieczkarnia a wkręcić go na obroty to był koszmar czy to na PB czy LPG(dobrze że mam ok 400m do zakładu gdzie instalowali mi gaz). A na koniec okazało się że również ten przełącznik ten w kabinie się uszkodził i zwariowała miarka gazu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mechollMaicroft, dobrze widzisz. Kolega pioooter, przeciera szlak dla innych
niemniej - sprawa sie wyjasnila, otoz komputer nie pokazywal nic, bo nie mogl, bo dla niego wszystko bylo ok. Sterownik gazu "emituje" (?) duzo czegos tam co zakloca prace komputera na pokladzie samochodu. Po odlaczeniu instalacji gazowej, resecie komputera, itd. - wszystko poszlo jak nalezy. Podlczyli jeszcze raz i d**a. W poniedzialek jade odwiedzic "fachowcow" od instalacji, przedstawic fakture za wizyte w ASO i wymuszac poprawki
serdecznie dziekuje za probe pomocy
Komentarz
-
Komentarz