Kupilem auto i nie chce palic :(((( benzyna 2.0 APK
Zamieszczone przez Maru 123
szczerze to myślałem podobnie jak Mihau, :roll:
Spróbuj wystawić na giełdzie OCP i na ottomoto i zobaczysz co i jak. To niewiele kosztuje a rozeznanie będziesz miał. Lepiej sprzedać wcześniej za lepszą kasę , niż na szybko i z ceny zjeżdżać.
[ Dodano: Sro 08 Wrz, 10 15:18 ]
Zamieszczone przez Mihau
za tyle to wiadomo, że nikt nie kupi. Ale sam to bym wolał zapłacić powiedzmy 5tysi więcej
No to przytoczyłem ogłoszenie auta za 38tyś z czego jeszcze coś utarguje i Marka za które bym był wstanie dać 45tyś. Więc chyba rozsądnie napisałem.
Witam!
Chlopaki mam straszny problem i chyba gosc zrobil mnie w h...a jak kupilem 2 dni temu skode, mianowicie:auto przez dwa dni po kupnie prawie stalo przed domem, jezdzilem nim ze 3 razy i dzis odpalalem je raz i za godz. chcialem przejechac sie, lecz auto nie chcialo odpali (benzyna2.0 w sekwencji) tzn. dlugo krecilo troche zalapalo, jakby sie zadlawilo i zagslo, kolejnych kilka prob skonczylo sie juz na kreceniu tylko, po 2 godz. wrocilem do auta i znow sprobowalem je odpalic i za 2 razem po dlugim kreceniu odpalilo, auto odpalalem jeszcze kilka razy i palilo ale musialo za 3 razy przekrecic i z rury wydobywalo sie zaraz po zapaleniu i dodaniu gazu znaczna ilosc spali w bialo szarym kolorze, po 15min. auto znow mialo problemy z paleniem , troche krecilo i palilo a dymek dalej sie wydobywal . Ma moze ktos jakis pomysl co to moze byc?Jutro jade do mechanika ale obawiam sie ze to silnik nawala co myslicie?
paliwo 95 wlewalem zaraz po kupnie auta (dwa dni temu) i dodam ze auto ma 177 000 km przebiegu i znalazlem ze olej w silniku byl wymienany przy 167 i nastepne powinno byc za 10tys. czyli teraz to sprawdzilem poziom oleju i jest na miarce przy dolnych rejona, moze to co podpowie i czy to nrma ze jest go tak malo po 10 000km?
lukaszn19, Abyśmy mogli zacząć myśleć, musisz podać jaki masz silnik najlepiej zrobić to w podpisie . Na razie masz wpisany 1,9 TDI. Aby dowiedzieć się jaki masz silnik możesz podnieść wykładzinę w bagażniku i po lewej stronie od kola zapasowego na naklejce odczytaj silnik. wpisz go w podpisie i wtedy możesz liczyć na sensowna pomoc .
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
silnik z tego co przeczytalem to APK, dzwonilem rowniez do goscia co mi sprzedal auto i mowi ze nigdy takich problemow nie mial, ale czy to mozliwe ze akurat teraz mi sie to przytrafilo
[ Dodano: Pią 19 Mar, 10 11:11 ]
dzis rano ponowilem probe odpalenia auta i po 30sec. krecenia odpalilo i juz dalej chodzilo rowno, problem jednak jest gdzies na pewno i nie zadowala mnie szczesliwe odpalenie i chodzeniem z nadzieja ze auto mi odpali "moze", po poludniu mam wizyte u mechanika ciekawe co powie.Obecnie siedze od rana na forum i czytzm podobne problemy i z tego co widze to przyczyn moze byc masa, ale chyba zepucie silnika moge wykluczyc z prawdopodobnych usterek, najczesciej powtarza sie zly kont wtrysku,swiece,akumulator,rozrusznik,czujnik temp. silnika,paliwa,gazu,swiec,polozenie walu, cewka,filtrypaliwa i gazu. Napisze co powiedzial mechanik pozniej i jestem otwarty na dalsze sugestie z waszej strony
A spróbuj wymienić czujnik temperatury płynu chłodzącego. Ja miałem dosyć podobny problem w swoim AKL (dymił po zapaleniu, ale zapalał jako zimny bez problemu, z kolei ciepły męczył się z zapalaniem) - po zmianie czujnika problem ustąpił...
(((( to moj problem sie powiekszyl i chyba nawet do mechanika z nim nie pojade, chcialem go odpalic, a on przekrecil raz i juz cisza i zapalily sie kontrolki, "sprawdz silnik", kolejna peoba zapalenia to samo jedne przekrecenie i cisza z wlaczonymi kontrolkami, co mam teraz zrobic?
Może to być pompa paliwa - jeżeli gość nie utrzymywał odpowiedniego poziomu benzyny w baku mogła paść. Pompa jest pod tylną kanapą. Zdemontuj ją odkręć pokrywę pompy ( 4 śrubki). Musisz mieć kogoś do pomocy żeby delikatnie pupukał w nią. W czasie pukania spróbuj odpalić - jeżeli zaskoczy znaczy się że pompa do wymiany ( koszt z robocizną ok 150 zł)
co do mojego problemu z paleniem to mechanik powiedzial ze to przepustnica i przeczyscil, ale oczywiscie nie pomoglo i pojechalem do gazownika, gdzie podlaczyli auto pod kompa i mowi ze to na pewno wina sondy lambda poniewaz daje zla mieszanke i jak jest auto cieple to odpala na zlej mieszanca gazu i z tad problemy, po week. oddaje auto do gazownika zob. jaki efekt bedzie
Komentarz