Kupilem auto i nie chce palic :(((( benzyna 2.0 APK

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piecia_1984
    Classic
    • 2011
    • 8

Kupilem auto i nie chce palic :(((( benzyna 2.0 APK

Zamieszczone przez Maru 123
    szczerze to myślałem podobnie jak Mihau, :roll:
    Spróbuj wystawić na giełdzie OCP i na ottomoto i zobaczysz co i jak. To niewiele kosztuje a rozeznanie będziesz miał. Lepiej sprzedać wcześniej za lepszą kasę , niż na szybko i z ceny zjeżdżać.

[ Dodano: Sro 08 Wrz, 10 15:18 ]
    Zamieszczone przez Mihau
    za tyle to wiadomo, że nikt nie kupi. Ale sam to bym wolał zapłacić powiedzmy 5tysi więcej
    No to przytoczyłem ogłoszenie auta za 38tyś z czego jeszcze coś utarguje i Marka za które bym był wstanie dać 45tyś. Więc chyba rozsądnie napisałem.
  • lukaszn19
    Classic
    • 2010
    • 24

Kupilem auto i nie chce palic ((( benzyna 2.0 APK

Witam!
    Chlopaki mam straszny problem i chyba gosc zrobil mnie w h...a jak kupilem 2 dni temu skode, mianowicie:auto przez dwa dni po kupnie prawie stalo przed domem, jezdzilem nim ze 3 razy i dzis odpalalem je raz i za godz. chcialem przejechac sie, lecz auto nie chcialo odpali (benzyna2.0 w sekwencji) tzn. dlugo krecilo troche zalapalo, jakby sie zadlawilo i zagslo, kolejnych kilka prob skonczylo sie juz na kreceniu tylko, po 2 godz. wrocilem do auta i znow sprobowalem je odpalic i za 2 razem po dlugim kreceniu odpalilo, auto odpalalem jeszcze kilka razy i palilo ale musialo za 3 razy przekrecic i z rury wydobywalo sie zaraz po zapaleniu i dodaniu gazu znaczna ilosc spali w bialo szarym kolorze, po 15min. auto znow mialo problemy z paleniem , troche krecilo i palilo a dymek dalej sie wydobywal . Ma moze ktos jakis pomysl co to moze byc?Jutro jade do mechanika ale obawiam sie ze to silnik nawala co myslicie?

Komentarz

• Wlody
      Ambiente
      • 2009
      • 144

może nie masz paliwa?
      -------------------------------------------------------
      moja pierwsza octa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33459

Komentarz

• lukaszn19
        Classic
        • 2010
        • 24

paliwo 95 wlewalem zaraz po kupnie auta (dwa dni temu) i dodam ze auto ma 177 000 km przebiegu i znalazlem ze olej w silniku byl wymienany przy 167 i nastepne powinno byc za 10tys. czyli teraz to sprawdzilem poziom oleju i jest na miarce przy dolnych rejona, moze to co podpowie i czy to nrma ze jest go tak malo po 10 000km?

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Z tego co mi wiadomo, to te 2.0 115KM lubi sobie łyknąć olej.
          Myślę, że VAGowanie by coś mogło pomóc.
          W Polsce nie ma kryzysu.
          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez lukaszn19
            paliwo 95 wlewalem zaraz po kupnie auta
            No to się nie dziwię,że AHF nie chce chodzić na 95. :P
            Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• phoneman
              RS
              • 2008
              • 3374
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

lukaszn19, Abyśmy mogli zacząć myśleć, musisz podać jaki masz silnik najlepiej zrobić to w podpisie . Na razie masz wpisany 1,9 TDI. Aby dowiedzieć się jaki masz silnik możesz podnieść wykładzinę w bagażniku i po lewej stronie od kola zapasowego na naklejce odczytaj silnik. wpisz go w podpisie i wtedy możesz liczyć na sensowna pomoc .
              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez JanuszSz
                No to się nie dziwię,że AHF nie chce chodzić na 95. :P
                Zamieszczone przez lukaszn19
                chcialem przejechac sie, lecz auto nie chcialo odpali (benzyna2.0 w sekwencji)
                :P
                W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• lukaszn19
                  Classic
                  • 2010
                  • 24

silnik z tego co przeczytalem to APK, dzwonilem rowniez do goscia co mi sprzedal auto i mowi ze nigdy takich problemow nie mial, ale czy to mozliwe ze akurat teraz mi sie to przytrafilo

[ Dodano: Pią 19 Mar, 10 11:11 ]
                  dzis rano ponowilem probe odpalenia auta i po 30sec. krecenia odpalilo i juz dalej chodzilo rowno, problem jednak jest gdzies na pewno i nie zadowala mnie szczesliwe odpalenie i chodzeniem z nadzieja ze auto mi odpali "moze", po poludniu mam wizyte u mechanika ciekawe co powie.Obecnie siedze od rana na forum i czytzm podobne problemy i z tego co widze to przyczyn moze byc masa, ale chyba zepucie silnika moge wykluczyc z prawdopodobnych usterek, najczesciej powtarza sie zly kont wtrysku,swiece,akumulator,rozrusznik,czujnik temp. silnika,paliwa,gazu,swiec,polozenie walu, cewka,filtrypaliwa i gazu. Napisze co powiedzial mechanik pozniej i jestem otwarty na dalsze sugestie z waszej strony

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

A spróbuj wymienić czujnik temperatury płynu chłodzącego. Ja miałem dosyć podobny problem w swoim AKL (dymił po zapaleniu, ale zapalał jako zimny bez problemu, z kolei ciepły męczył się z zapalaniem) - po zmianie czujnika problem ustąpił...
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• lukaszn19
                      Classic
                      • 2010
                      • 24

(((( to moj problem sie powiekszyl i chyba nawet do mechanika z nim nie pojade, chcialem go odpalic, a on przekrecil raz i juz cisza i zapalily sie kontrolki, "sprawdz silnik", kolejna peoba zapalenia to samo jedne przekrecenie i cisza z wlaczonymi kontrolkami, co mam teraz zrobic?

Komentarz

• phrix
                        L&K
                        • 2007
                        • 1000
                        • Audi
                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie ma co wróżyć tylko VAG, będzie szybciej i taniej. To może być pierdoła...
                        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• KolinWawa
                          Rider
                          • 2009
                          • 278
                          • Octavia I (1U2)
                          • APK 2.0 MPI 115 KM
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Może to być pompa paliwa - jeżeli gość nie utrzymywał odpowiedniego poziomu benzyny w baku mogła paść. Pompa jest pod tylną kanapą. Zdemontuj ją odkręć pokrywę pompy ( 4 śrubki). Musisz mieć kogoś do pomocy żeby delikatnie pupukał w nią. W czasie pukania spróbuj odpalić - jeżeli zaskoczy znaczy się że pompa do wymiany ( koszt z robocizną ok 150 zł)

Komentarz

• Angel
                            Rider
                            • 2008
                            • 503
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
                            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Teraz to naładować akumulator pozostało. Vag prawdę powie. Coś mi nię zdaje że czujnik temp leci w kule.
                            Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• lukaszn19
                              Classic
                              • 2010
                              • 24

co do mojego problemu z paleniem to mechanik powiedzial ze to przepustnica i przeczyscil, ale oczywiscie nie pomoglo i pojechalem do gazownika, gdzie podlaczyli auto pod kompa i mowi ze to na pewno wina sondy lambda poniewaz daje zla mieszanke i jak jest auto cieple to odpala na zlej mieszanca gazu i z tad problemy, po week. oddaje auto do gazownika zob. jaki efekt bedzie

Komentarz

Pracuję...