Jak dla mnie kupowanie takiego auta z napędem tylko na przód tez jest bez sensu. Z Mitsu nie pomogę ale z Nissanem jak trzeba będzie już tak. Co do Mitsu nie sądzę by koszty eksploatacji wyszły na poziomie Skody, w ASO będzie duuuużo drożej.
Notlauf a kontrolka
Zwiń
X
-
Notlauf a kontrolka
Witam. Czy przy notlaufie powinna zapalić się jakaś kontrolka wskazująca na awarię turbiny?
Swoją octavię kupiłem tydzień temu, przejechałem nią jakieś 800 km i 3 razy przy prędkości 120 km/h traciła moc bez zapalenia się jakiejkolwiek kontrolki. Po zgaszeniu i zapaleniu silnika problem znikał. Dodam, że samochód czteroletni kupiłem w salonie skody i nic nie wskazywało na usterkę (przynajmniej sprzedawca mnie o tym nie poinformował).
-
-
Ok.
Ale powinni o takiej usterce chyba wiedzieć w salonie gdzie kupiłem auto. Rozumiem, że te błędy wyskakują przy podłączeniu do komputera.
Czy jeżeli posiadam wystawioną gwarancję przez Plichtę na rok czasu na silnik i skrzynię biegów, to mają obowiązek usunąć usterkę? Czy gwarancja na silnik obejmuje tę części?
Komentarz
-
-
nie koniecznie musiała usterka występować.
przeczytaj umowę kupna, ponoć jeśli nie jest określona długości gwarancji to masz 2 lata. ale to podobno.
w tym wypadku nie masz gwarancji producenta tylko sprzedawcy.
jeśli będą się migać to skonsultuj się z jakimś urzędem konsumentów jak to wygląda.
Jeśłi uznają ci tę reklamacje dopilnuj żeby nie ograniczyli się do spryskania wirnika smarem w sprayu, bo to pomoże na jakiś czas.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kwiat315Czy jeżeli posiadam wystawioną gwarancję przez Plichtę na rok czasu na silnik i skrzynię biegów, to mają obowiązek usunąć usterkę?
Na gwarancji zrobiłem rozrząd i to też po ostrym odwołaniu do rzecznika praw konsumenta.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kwiat315Czy przy notlaufie powinna zapalić się jakaś kontrolka wskazująca na awarię turbiny?
Zamieszczone przez kwiat315Ale powinni o takiej usterce chyba wiedzieć w salonie gdzie kupiłem auto. Rozumiem, że te błędy wyskakują przy podłączeniu do komputera.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz