tgmaverick, podobno w ASO mozna zakupic taki moduł za 50PLN
utrata mocy w skodzie 1,9tdi
Zwiń
X
-
utrata mocy w skodzie 1,9tdi
witam.mogłbym prosic o porade.problem pojawil sie ok 4 miesiace temu.mianowicie skoda zaczela szalec.juz tlumacze o co chodzi.podczas rozpedzania jej nagle konczyla sie moc i auto doslownie ledwo sie wlekło.nagle to znikalo i szło jak trzeba zeby za chwile znow "zamulic".i tak sie zaczelo robic coraz czesciej.wymienilem przepływomierz bo tak zdiagnozowal mechaniek.fakt polepszylo sie ale nie zniknelo.bylo troche lepiej bo zdarzalo sie to rzadziej a jak sie zdarzalo to az tak nie "mulił".potem to zniknelo na jakis czas i myslalem ze przeszlo i ze bedzie ok ale nagle pare dni temu skodzina stracila nieco na mocy.nie ma az takiej tragedii bo sie rozpedza jakos ale ewidentnie pare koni ucieklo.z wyprzedzaniem jest problem i zeby ruszyc szybciej ze swiateł rowniez.na 1 biegu pierwszy moment podczas ruszania zerwie a potem juz sie nie wkreca tak jak powinien i to jest moj problem.molgby ktos mi poradzic co to moze byc? z góry dzieki
-
-
Czy problem znika po ponownym uruchomieniu silnika?
Jeśli odpowiedź jest twierdząca to zalecam użycie funkcji - SZUKAJ - i poszukanie topiców na temat:
- notlauf.
Przyczynami może być:
- przepływomierz, który już wymieniłeś
- zawór N75,
- turbo: zapieczone kierowniczki bądź zacinająca się grucha na turbinie.
Podaj przebieg samochodu.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
110 KM to octavka w kombi.nie wiem jakie ona ma oznaczenie....yyy loga dynamicznego czyli sie podpiąć pod kompa tak?...bylem jakis czas temu gdy dzialo sie to czasem i mi kolo powiedzial ze nic nie wykazalo. wiecie moze czy gdzies w moich okolicach jest ktos kto by zamiast mnie kasowac z hajsu to by mi wykrył własciwą usterke i ją usunął? jestem z Torunia
Komentarz
-
-
Jeśli to będzie turbo, a chcesz więcej koni to wymień od razu na takie od ASZ/ARL + soft. Koszt softu jeśli załapiesz się na grupowy to koszt ok 1000zł. Indywidualnie to coś ok 1200zł. Zależy od tunera. Masz Rogallotiego w Warszawie jak i Mastersa oraz Tune-Up w Gdańsku. Wszelkie info znajdziesz na forum.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
siemka jeszcze raz.bylem w AGMIE i wyszlo ze przeplywomierz. dowiadywalem sie w klepie na osiedlu u mnie i jest oryginalny bosha za 305 zl...to dobra cena czy mozna gdzies taniej dostac? orietujecie sie? zalezy mi na oryginalnym..aha i wymienic moge sam chyba.bo widzialem ze on ta nie jest jakos skomplikowanie montowany...tylko potem musze jechac na skasowanie bledow chyba tak? bo to ma jakis wplyw na cos?
Komentarz
-
-
no slyszalem o takiej mozliwosci tez ale mi koles w sklepie odradzał bo podobno jak sie minimalnie krzywo to zamontuje to cos nie dziala i jest lipa..podobno do tego stopnia ze bosh wykupuje ze sklepow spowrotem te wklady bo sie to podobno nie sprawdza tylko najlepiej calosc wymienic wiec raczej jestem za wymianą calosci.to dobra cena ta 305 czy moze mozna gdzies taniej znalezc?
Komentarz
-
Komentarz