Po wymianie przepływki nie trzeba.
utrata mocy w skodzie 1,9tdi
Zwiń
X
-
Witam
Jestem nowy na forum i szukam jednej ważnej informacji.
W moim aucie jakiś rok temu czyściłem turbinę u mechanika (zapieczone kierowniczki) prawdopodobnie dlatego ze mało wtedy auto jeździło a więcej stało. Obecnie ma 265tys przejechane z rocznika 2003 i planuje zmienić wszystkie hamulce klocki i tarcze przód i tył (jak macie jakieś porady to mile widziane na co wymieniacie i czy koniecznie w ASO i ile to moze kosztować ,a do tego pojawił się mały problem z utrata mocy, objawia się to tym ze jak ruszam albo z miejsca albo ze skrzyżowania to jak docisnę go za mocno to wskakuje w tryb awaryjny i jedzie jak Ślimak (jakby miał z 60km) jak stanę na poboczu i go odpalę jeszcze raz to problem znika, i jadę dalej śmiało. Na trasie Warszawa-Kielce udało mi się przejechać bezproblemowo prędkości 100-180 i jedzie płynnie a na sam koniec na skrzyżowaniu redukując do 2 wcisnąłem za dużo gazu i wskakuje tryb awaryjny. Mechanik stwierdza ze turbina musi być sprawna ale są dwa czujniki i jeden z nich może być do wymiany ale żeby to stwierdzić na 100% to muszę przyjechać i podłączyć auto pod kompa jak będzie właśnie w tym trybie awaryjnym bo inaczej to loteria. Problem ze ja tym autem ganiam wszędzie a mechanika swojego mam 300km za daleko i jeszcze na urlopie jest mechanik. Czy koś może polecić dobrego fachowca rejon Warszawa co stwierdzi jednoznacznie co naprawić, wymieni 1 cześć (zamiast kolejno wymieniać) i odjadę zadowolony.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc1.9tdi 110km Elegance
Komentarz
-
Komentarz