A po ilu Panowie gracie?
uszkodzona chłodniczka paliwa
Zwiń
X
-
nie wiem jak bardzo jest to pogięte, ale podejrzewam, że można jeździć (wiekszość ludzi nawet nie wie, że jest cos takiego, gdzie tego szukać i czy jest pogięte czy nie, a pewnie w wielu przypadkach jest), to że gorąca to jest normalne.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
andriu79, pewnie masz pogięte parę finów (służących do rozpraszania ciepła), kanały przez które przepływa paliwo zapewne są nienaruszone, także nie masz się o co martwić.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
andriu79, zależy jak pogniotłeś, bo jeżeli tylko radiatory to nie ma potrzeby wymieniać. W swojej OII pogiąłem ją w pierwszym miesiącu, w ASO powiedzieli aby olać i tak już jest przez 2,5 roku.
Zamieszczone przez loydTzn. wiem, że pewnie do chłodzenia - ale po co chłodzić paliwo ?
Zamieszczone przez loydTo w każdym samochodzie występuje ?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
se@l, pod przednim siedzeniem pasażera od spodu auta.
[ Dodano: Pią 26 Mar, 10 21:29 ]
Zamieszczone przez andriu79dzis patrzylem u kumpla on ma vw passata w combi 3 letniego i u niego nie znalazlem chlodniczki paliwaOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez loydTzn. wiem, że pewnie do chłodzenia - ale po co chłodzić paliwo ?ops:
To od cisnienia jakie jest wytwarzane w układzie wtryskowym.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Wytwarzane w pompowtryskiwaczu wysokie ciśnienie powoduje tak mocne podgrzanie paliwa, że musi być ono schłodzone przed powrotem do zbiornika.Ma ona schładzać paliwo z układu powrotnego chroniąć w ten sposób zbiornik paliwa i czujnik poziomu paliwa przed napływem gorącego oleju napędowego.
Komentarz
-
-
Odgrzeje kotleta.
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez AdamBW każdym TDI na pewno i w SDI pewnie też
Pytanie, dlaczego przy pompie 11ce również zamontowana jest chłodnica paliwa na powrocie?
Drugie pytanie, bardzo szybko można zamienić przewody i na dolocie paliwa była by chłodnica? W teorii chłodniejsze paliwo dociera do pompy, ale czy to by coś dało na plus ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftBo to jest automat. Automat mial wieksza pompe, jakby ktos przewidywal ze to auto bedzie duzo bardziej obciazone. W sumie to nie wiadomo po co takie rzeczy jak to dalej marne 90KM zmulone 4 biegami :lol:
Może kwestia ilości spalanego paliwa jest przyczyną, automat spala powiedzmy ~ 1l ON więcej, więc większy pobór paliwa i pewnie większy powrót ciepłego paliwa do zbiornika.
Ale czy aż tak dużo jest go więcej, aby była potrzebna chłodnica? :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA jakie wtryski seryjnie posiada ALH w automacie ?? Moze to jest faktycznie maksymalnie zdlawione auto, w ktorym od zawsze lezaly mozliwosci zwiekszenia mocy bez stresu o osprzet
Ale sprawdzę w drugim komplecie, bo może tam były zmieniane.
Komentarz
-
Komentarz