trzeba butelkę smaru w spreyu wypsikac od góry na kulkę żeby na dół przeleciało .
Troche psiaklem ale balem sie zeby nie przedobrzyc. Wybaczcie glupie pytanie bo nie wiem jak to wyglada konstrukcyjnie ale czy jest mozliwosc ze jak sie przegnie cos poleci np na wydech. Nie chcial bym zajarac auta
Witam wszystkich!
Wczoraj pojawił się problem z systemem parkowania mianowicie gdy zostaną włączone czujniki miga kontrolka i z wyświetlacza znika rysunek samochodu. Przez chwilę jest OK i wykrywa przeszkody a za chwilę znów znika samochodzik z wyświetlacza kontrolka miga i piszczy.
Proszę o pomoc wolałbym nie jechać do ASO gdyż samochód nie jest już na gwarancji.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Walnięty czujnik parkowania - po podłączeniu do komputera dowiesz się konkretnie który. Temat opisywany kilka razy na forum (włącznie z tym jak się dostać do czujnika, jak wymieniać itd.) - do znalezienia w szukajce.
Dziś już tylko miga kontrolka a na wyświetlaczu nic się nie zmienia.
Chyba trzeba będzie zdjąć zderzak tylko nie wiem czy to mnie nie przerośnie. :roll:
Poczytałem trochę i wychodzi że bez VAGa lepiej nie podchodzić. Problem jest tego typu że go nie posiadam, wiem można jechać do serwisu i sprawdzić błędy. Ale ceny serwisu są nieadekwatne do usługi.
Pytanie: czy VAG za 120zł z Allegro poradzi sobie z rocznikiem 2005 czy trzeba kupić ten za ok 600zł
celtics, Poszukaj chłopaków z OCP w twojej okolicy żeby ciebie podłączyć i sprawdzić . Ja oczywiście mogę ci pomóc jak chcesz zapraszam mogę sprawdzić co i jak :szeroki_usmiech
Dzięki :!:
Mogę ustawić się dopiero w przyszłym tygodniu. Jutro nie dam rady wyrwać się z pracy w ciągu dnia /straszny młyn przed świętami/ a wieczorem będę poza Warszawą.
Odgrzeje kotleta. Problem jak wyżej - diagnoza - zwarcie na masę czujnika parkowania.
Moja prośba Czy ktoś z forumowiczów wymieniał czujnik stosując zamiennik np. z aledrogo. Oryginał z ASO to 290 pln. Na aukcji kwota do 100 pln. Używki mnie nie interesują.
Bardzo proszę o namiar ew. linka na sprawdzony element.
Autko to OII 2005r.
jacq, ja mam czarny metalik - kupiłem za 80zl w zeszłym roku, bo myślałem, że czujnik walnięty, a tu faktycznie kabelek przetarty. Więc czujnik nie zrobił ani 5m w aucie
Podepnę się pod topic, bo akuratnie mojemu Koledze w O2FL 2 miesiące po gwarancji zaczęły świrować czujniki. Objawy jak wyżej u Kolegów - wsteczny, krótki pisk, obrys samochodu na radyjku znika i na tym koniec. Po podłączeniu do kompa program wyrzucił uszkodzenie 2 czujników (lewy+lewy środkowy), czyli wszystko jasne - uszkodzone 2 czujniki. Ale co ciekawe przy kolejnej próbie połączenia się ze sterownikiem "czujek parkowania" wyrzuca komunikat, że sterownik nie odpowiada i co gorsze z głośniczka w słupku po włączeniu zapłonu zaczyna wydobywać się jakiś dziwny szmer. Czyżby oprócz czujek doszedł jeszcze sterownik?
Komentarz