[O1] Padł silnik AGR.Przeszczep AGR z audi lub blok ALH.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • frozen
    Drive
    • 2010
    • 54

sew1981,
    [ Dodano: Pon 30 Sie, 10 23:03 ]
    A to, to już mnie "masakruje":"A ja swoją octavcią z AGRem dobiłem do 215 na autostradzie w Niemczech-tez seria"....a to to chyba było pionowo w dół....Panowie...moja asz na 6 biegowej skrzyni o mocy 130 km i gifcie pod 140 km ponad od fabryki na płaskim tyle szła...215. Więc...bez przesady naprawdę
    Nie chodzi o wytykanie czegoś...ale bądźmy realistami
    jeśli nie za bardzo masz pojęcie to się nie wypowiadaj, starasz się ośmieszyć kolegę który ze swojej skody wyciska 215 km/h i Ci to nie wychodzi, logiczną sprawą jest że te 215km/h raczej nie było prędkością na odcinek 20 czy tam nawet 50 km/h bo wiadome jest że obciążenie na ten silnik jest za dużo...
    widocznie twój superb 6 biegowy jest słabszy od 5 biegowego AHF...

Tak po za sporami to my się tu spinamy zastanawiamy się co i jak, a tymczasem kolega
    kwiat777
    Ostatnia wizyta: Pon 19 Kwi, 10 12:04 (Minut: 3)

Tak więc tym sympatycznym zakończeniem wstrzymajmy się do następnej wizyty głównego zainteresowanego :lol:

Komentarz

• Piotrus
      Rider
      • 2004
      • 524

[quote="Black Devilco ty to za pierdoły piszesz ? [/quote]

Z podpisu widzę że masz AHF'a, te silniki seryjnie miały około 113-115 koni w zależności od egzemplarza, więc przekroczenie 200 km/h na blacie jest jak najbardziej możliwe i osiągalne. Seryjne AGR'y najczęściej nie miały giftów (mój np miał nawet o 1 KM mniej), więc osiągnięcie więcej niż 190-195 km/h na serii, na prostej drodze bez wzniesień jest po prostu niemożliwe. :wink:
      Piotruś
      AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• phoneman
        RS
        • 2008
        • 3374
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Z podpisu widzę że masz AHF'a, te silniki seryjnie miały około 113-115 koni
        Te silniki mają 110 koni w serii
        .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Piotrus
          Rider
          • 2004
          • 524

Zamieszczone przez phoneman
          Z podpisu widzę że masz AHF'a, te silniki seryjnie miały około 113-115 koni
          Te silniki mają 110 koni w serii

Napisałem o rzeczywistej mocy a nie danych technicznych. Na hamowni większość sprawnych seryjnych jednostek osiąga bez problemu 113-115 koni.
          Piotruś
          AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• radekgw
            L&K
            • 2010
            • 1182

ja tez nie wierze w te 215 km/h na AGRze, 90KM nie przekroczy tych 200 i tyle, caly czas mowimy tu plaskim, nie o zadnych gorkach. A pamietajmy ze 195 km/h wedlug licznika to okolo 185 na navi...
            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

Pracuję...