Tylko współczuć bo autko zacne Jak zauważę na mazowieckich drogach to dam znać. Trzymam kciuki żeby się odnalazł :|
alu felga - rysa - naprawa
Zwiń
X
-
alu felga - rysa - naprawa
cześć,
na początku zaznaczę, że szukajki użyłem, ale niczego konstruktywnego nie znalazłem..
na jednej z felg pojawiła się rysa.. niby sprawcę znam, ale nie chce się przyznać:/ w każdym razie jest problem i trzeba się go pozbyć. a zatem.. czy macie jakieś sposoby na likwidację rys na legach? zadrapania z rodzaju "o krawężnik" :/
oj ale jestem z tego powodu wku... bo felgi tydzień na aucie
-
-
wojtasos, zadrapanie "o krawężnik" to raczej jest głęboko i domowymi metodami nie wyjdzie zbyt ładnie. Regeneracja felgi alu to spore wyzwanie. Czasem trzeba przy głębokich rysach "dołożyć" aluminium przez napawanie, potem szlifowanie, piaskowanie ewentualnie polerka i malowanie. Samo pomalowanie nie wyjdzie dobrze bo rysy zostaną. Lepiej się dowiedz ile kosztuje profesjonalna regeneracja. Są to indywidualne sprawy i na telefon raczej dostaniesz ogólne informacje. Koszt naprawy może się wahać od 100 do kilkuset zł w ekstremalnym przypadku. Jakie jest wyjście? Uważać na krawężnikach. Wiem, że to brzmi banalnie ale to jedyne wyjście jak się chce mieć ładne fele. Możliwa oczywiście jest naprawa w domu, trzeba usunąć rysę jak najdrobniejszym papierem ściernym najlepiej wodnym i potem pomalować lakierem. Jednak nigdy nie wyjdzie to tak jak profi robota. Zaglądnij np. TUTAJ ciekawie gość to robi. Poza tym na YouTube jest trochę relacji z regenerowania felg. Powodzenia. 8)Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Jeżyk, dzięki.. co do krawężników to się zgadzam - trzeba uważać. wszystko byłoby dobrze, gdybym to ja sobie takie kuku zrobił.. ale niestety czasem zdarza się, że autkiem pomyka jeszcze ktoś.. i tu pojawia się kłopot..
na feldze lakier zdarty i czuć lekkie wgłębienia.. zajrzę w polecane miejsce i spróbuję coś na tubie znaleźć. dzięki raz jeszcze.
[ Dodano: Sob 10 Kwi, 10 14:01 ]
a może ktoś może polecić kogoś z wawy lub okolic kto dobrze robi tego rodzaju rzeczy? na forum w zasadzie jedno takie miejsce znalazłem, ale posty dośc stare, bo z 2007 roku.. może jakieś nowsze informacje?
[ Dodano: Sob 10 Kwi, 10 14:08 ]
a może ktoś miał do czynienia z tym zakładem? www.renowacjafelg.pl
Komentarz
-
-
Eeee, myślałem, że jest gorzej. Takie uszkodzenie jak na zdjęciu powinieneś dać radę naprawić sam. Nie wygląda na zdarcie aluminium tylko samego lakieru. Wyczyść drobnym papierem, zaprawka i bezbarwny. Delikatny poler i będzie OK. Nie powinno być dużego śladu. Ale jak ma Ci to spędzać sen z powiek, to daj do renowacji. Nie powinno byś drogo. Powodzenia 8) A najlepiej zlecić naprawę temu kto to zrobił :diabelski_usmiechSzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz