Poraz 3 zapalił mi sie check u kolegi kasuje bład i jeżdze dalej ale zaczyna mnie to martwić .kontrolka ostatni zapaliła sie po przejechaniu ok 700km potpowie ktoś kto miał podobny problem
To na początek zmień filtr paliwa przy wymianie oleju. Ogólnie filtr paliwa należy zmieniać co 40000-50000km.
Jeżeli to nie pomoże to będziemy kombinować dalej.
miałem to samo napewno to sonda lambda jesli pokazuje ze za uboga
Pojawił mi się check i w ASO też powiedzieli, ze wyszła za uboga mieszanka. Ale oni twierdzą, że to nie sonda, bo sonda była by pokazana w kodzie błędu! A tego nie ma. Ale ja w 2009 roku miałem jakieś błędy sondy i w końcu jej nie wymieniłem.
Czy więc przy błędzie ubogiej mieszanki musi być wskazana sonda, czy nie? A jak nie jest pokazana to czy jednak może to być jej przyczyna?
kolego jak za ubogo to przejrzyj podciśnienia, rura od przepływki do przepustnicy czy nie ma żadnej nieszczelnosci, wężyki podciśnienia, uszczelka pod odmą i korkiem oleju, za uboga mieszanka spowodowana jest w 99% lewym powietrzem.
kolego jak za ubogo to przejrzyj podciśnienia, rura od przepływki do przepustnicy czy nie ma żadnej nieszczelnosci, wężyki podciśnienia, uszczelka pod odmą i korkiem oleju, za uboga mieszanka spowodowana jest w 99% lewym powietrzem.
W ASO przyszła nowa cewka zapłonowa. I po wyjeździe z ASO (2 dni później) pojawił mi się ten cholerny check. A może być tak, że przy wymianie cewki (bo podobno musieli rozmontować kolektor dolotowy - tak rzekli w ASO) mogli coś tam źle złożyć i gdzieś dostaje się powietrze???
Komentarz