Ktoś tu pisał o nowej Kia Optima ? Chyba chodzi o Magentisa ??
Magnetis w starej wersji wypada już z rynku i nie ma co brać jego pod uwagę, wchodzi nowa Optima (Magnetis) a to już dopracowane technicznie i stylistycznie auto. Optima jeszcze u nas w kraju jest nie sprzedawana ale to kwestia czasu i myślę, że jeśli cena tego auta będzie atrakcyjna, a zapewne będzie to samochód który znajdzie wielu chętnych.
[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 09:12 ]
Zamieszczone przez paweł2
zostaly:O2,Accord,nowy Passat,Mazda6
ja osobiście bym brał mazdę 6 :P miałem wcześniej tą markę auta i złego słowa o niej powiedzieć nie mogę a zamiast O II zdecydowanie wolał bym Passata no i jeśli ma się odwagę i nie chce być banalnym to nową Kia Sportage (dobra cena i wyposażenie) lub Hyundaia Ix35 (zdecydowanie nie banalne auto w przystępnej cenie i oferujące sporo radości z jazdy), myslę że Honda jednak lekko przesadza z ceną :?
Witam. Mam problem z tym ustrojstwem pod korkiem wlewu oleju, otoz wykreca sie zawsze razem z korkiem. Ten zab, ktory powinien toto blokowac nie trzyma, przeskakuje i wychodzi calosc do gory. Co moge zrobic ? Kupic nowe ? Nawet nie wiem jaka jest fachowa nazwa , szukalem na #czesci skoda# jakos bez skutku ? Dzieki z gory za wskazowki, pozdrawiam.
NIE !!!!! To jest sam korek, chodzi o to w co on wchodzi, to sie wykreca cale z korkiem z "bloku silnika" powiedzmy, kurcze nie wiem dalej jak to wytlumaczyc.
[ Dodano: Sro 14 Kwi, 10 17:50 ]
Przedtem tak nie bylo, tylko jeden PanMechanik za silno szarpnal czy cos takiego i ten zab co to trzyma juz... chyba nie trzyma. Teraz jak wychodzi cale , to trzeba sie troche silowac, zeby sam korek od tego odczepic. On sie tak jakby zasysa.
loru, dzieki !!! wlasnie, wlew oleju wylazi razem z korkiem, ktory sie jakos tak przyssywa.
Co radzicie ?? A propos, loru, wpisywalem numer wlewu, ktory podales na czesciskoda i jakos nic sie nie pokazuje ??
Dla scislosci, silnik suchy przy wlewie![/b]
A propos, loru, wpisywalem numer wlewu, ktory podales na czesciskoda i jakos nic sie nie pokazuje ??
zadzwoń do nich , nie zawsze wszystko mają na stronie, swego czasu też coś szukałem i u ich nie było ale po tel i podaniu numerka pan podał cenę, zresztą Maicroft, już podał ceny.
Witam
U mnie jest to samo od nowości i też nie wiem co zrobić z tym fantem.Widocznie TTTM
Nie nie, TTT nie ma.
Zakupilem korek, pierscien gumowy (tego akurat nie musialem) i wlew oleju, 80 pln (Skoda Dzierzoniow), wymienilem i jest cacy. Ten dlugi zab ladnie zaskoczyl i trzyma, korek sie wykreca normalnie, juz bez wlewu. Pozdrawiam.
Panowie, a jak wyjąć ten wlew oleju żeby nic nie połamać. Chciałbym wymienić uszczelkę. Uszczelkę mam, ale jak to wyjąć?
Szarpnąć do góry? Kręcić w lewo/prawo?
Pozdrawiam
Andrzej
Komentarz