_tm_, we twtorek na spocie ci przywioze
Przeładowanie Turbiny - CD problemów ...
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Przeładowanie Turbiny - CD problemów ...
Witam Szanowne Grono forum.
Jestem tutaj "świeży" :-)
Temat padających turbin (notlauf) był już poruszany, ale ja bym prosił o poradę gdzie z tym mogę pojechać.
Dzisiaj samochód był w serwisie Skody.
Diagnoza z ich kompa:
17965 P1557 035
Regulacja ciśnienia doładowania - przekroczona górna granica regulacji.
Serwis może wymienić turbinę, ale to koszt około 5 tyś. Dowiedziałem się, że można pobawić się "kierownicą" i to da jakiś efekt, ale:
- nie ma 100 % pewności,
- spadnie moc silnika.
Ile w tym prawdy ???
Czy wiecie kto zajmuję się regulacją "kierownicy" najlepiej w Lublinie lub w woj. lubelskim ??
P.S.
Ile koni ma skoda 1,9/66 TDi AGR ???
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Octavka - to jest to :-)
-
Wściekłych "Horsów" :lol: ma 90
Co do diagnozy, bądz zmiany w programie, to chyba blisko masz tu: www.tdi-tuning.pl/kontakt_lublin.htm
Pozdrawiam 8)Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
w Twoim silniku nie ma kierownic w turbinie, więc nie mogły się zapiec. Jeśli auto nie bierze oleju, to należy sprawdzić zawór N75, dopiero później rozbierać turbo. U Mastersa na pewno Ci to sprawdzą.TDI ASV 140KM 300Nm
Komentarz
-
Venom22, masz napewno AGR ? Jak tak to daj tym specom z ASO pomachac "kierownicami"... :lol:
:haha:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Faktycznie z tymi kierownicami do pomachania to w ASO dali dużą plamę :lol: :lol: :lol:TDI ASV 140KM 300Nm
Komentarz
-
Plame? Ja bym sie na miejscu tego mechanika schowal pod ziemie. :szeroki_usmiechZamieszczone przez Paweł TFaktycznie z tymi kierownicami do pomachania to w ASO dali dużą plamę :lol: :lol: :lol:
Rozumiem, ze jak nie ma bledu to panowie rozkladaja rece i chca wymienic pol auta. :twisted:
Ale tu jest ewidentny blad - regulacja cisnienia doladowania. I gdyby mechanior zajrzal do dokumnetacji to by wiedzial co ma zrobic.
k
Załączone pliki"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
leszekmw, w tym przypadku turbine bym jako ostatnia podejrzewal.
Powiem tak, bo sie lekko zirytowalem.
Nie wiem kurwa za co niektorzy mechanicy biora kase w ASO, ale napewno nie za wiedze.
Jak kurwa temat przeplywek byl na topie, to dla nich zawsze lekarstwem byla wymiana przeplywki. Teraz jak temat zapieczonych spalin jest w modzie, to kurwa nawet w AGRze chca je rozruszac. :evil:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Tosz to Agr :helm nie doczytałem.Zamieszczone przez PurchawaVenom22, masz napewno AGR ? Jak tak to daj tym specom z ASO pomachac "kierownicami"... :lol:
:haha:
Purchawa, nie ma się co spinać, tak było i będzie :wink:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
W dowodzie w NR Silnika mam wpisane AGR597313. Tak wiec chyba Jest to Octavka AGR ??Zamieszczone przez PurchawaVenom22, masz napewno AGR ? Jak tak to daj tym specom z ASO pomachac "kierownicami"... :lol:
:haha:
Octavka - to jest to :-)
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Fachowcy CRH Żagiel mi tak powiedzieli, żeby sie pobawić "Kierownicą". Ale najlepsze jest to, że oni nie są w stanie tego zrobić, żebym jechał do jakiegoś zakładu co zajmuję sie turbinami :diabelski_usmiechZamieszczone przez leszekmwa w którym serwiszie Ci to powiedzieli ? są tylko dwa
[ Dodano: Czw 09 Lut, 06 08:27 ]
Wiesz. To jest fura służbowa i na ogół to wszystkie naprawy dokonuje prywatny warsztat, z którą moja firma ma podpisaną umowę. Ale mechanik tej firmy nie był w stanie powiedzieć co się dzieję i dlaczego tak nagle braknie mocy, dlatego wybrałem sie do ASO żeby podłączyli samochód do komptera i zdiagnozowali usterkę, ale widocznie Panowie z ASO nie są dokońca wyuczeni albo to całkowite lenieZamieszczone przez MaicroftVenom22, A czemu jezdzisz do ASO, widzisz, ze ich opinie sa smieszne. Jestes z Lublina, wiec proponowalbym przeniesc sie w celu diagnoz do Master's Tuning oddzial Lublin.
Komentarz
-
Witajcie Koleżanki i Koledzy
Jestem tu zupełnie nowy, ale z moją Octavką (rocznik 99 i 255 tys km, AGR 118 kucy, combi) nie należę do słabeuszy.
Dziwne zachowanie pracowników ASO, fakt dali ciała, ale moja czterokołowa kolubryna świadczy, że są i nieźli fachowcy w tym warsztacie. Nie miałem nigdy problemów z pracownikami, rabaty mam na poziomie 10 i więcej %, nawet samochód zastępczy gratis jak wymieniałem pompę wody i rozrząd.
Dwukrotnie korzystałem z bezpłatnego holowania GDM.
Ciekaw jestem co teraz by odpowiedzieli "fachowcy" jakbyś zdecydował się na wymianę turbo, a jak by to nie pomogło to czy też byś płacił za turbinkę i "coś nowego".Nogaj
Komentarz
-
Fachowcy CRH Żagiel nie są niestety fachowcami. Osobiście miałem taki, przykładowo temat, że po przeglądzie serwisowym chciałem mieć przegląd do dowodu rejestracyjnego. Po 5 minutach samochód wrócił do ASO bo nieprawidłowo działały hamulce. Jeszcze oberwało mi się, że im nic nie powiedziałem
Kumpel też u nich zawzięcie serwisował i ciągle ich dręczył, że mu m.in. drzwi opadają.
Wg fachowców nie ma regulacji. W końcu opadły mu tak, próg zarysowany a onwybiera
się szukać w Lublinie kogoś kto mu pomoże. Ciekaw jestem jak pracuje ta druga stacja
ASO w Lublinie. Samo życie.
Komentarz
-
Pwróce do tematu przeładowania.
Zawór N75 został wymieniony, przy okazji przeczyszczenie przepływomierza, który coprawda niedawno był wymieniany i ..... brzydko nie będe mówił ..... po przejechaniu 30-40 km mniej wiecej z predkością 100-130 km/h, braknie mocy. :evil:
Macie jakieś pomysły co to może być jeszcze ??? Ciagle wystepuje bład przeładowania.
P.S.
Fura ma przejechane 219 tysi. MOze to już czas na wymiane turbiny ???Octavka - to jest to :-)
Komentarz
-
A gdzie robiłeś diagnozę i czy na pewno N75 był uszkodzony. A może to jednak turbo???TDI ASV 140KM 300Nm
Komentarz
-
Diagnoze robilem pierwsza w ASO, a teraz się bawi naprawą auta firmowy mechanik i sam podłącza pod komputer car'a.
Osobiscie pojechałbym do MastersTuning, ale tak to bywa jak sie ma auto firmowe i firmowego mechanika ;-) NIe chcą nigdzie indziej puszczać
Komentarz
-
Bo może okazałoby się, że ktoś wcześniej nie miał racji. Jak już mechanik firmowy zajął się autem, to nie puści go nigdzie dalej, tylko będzie się uczył budowy TDI.TDI ASV 140KM 300Nm
Komentarz
-
Komentarz
-
Hehe, o tóż to taka prawda. Ale może ten mechanik przebuduje mi cały silnik i dzieki tyemu będę miał 200 KM :lol:Octavka - to jest to :-)
Komentarz
-
PRzepływka była sprawdzana jest ok. Pozatym niedawno byla wymieniana !!!Octavka - to jest to :-)
Komentarz
Komentarz