_tm_, we twtorek na spocie ci przywioze
Przeładowanie Turbiny - CD problemów ...
Zwiń
X
-
Przeładowanie Turbiny - CD problemów ...
Witam Szanowne Grono forum.
Jestem tutaj "świeży" :-)
Temat padających turbin (notlauf) był już poruszany, ale ja bym prosił o poradę gdzie z tym mogę pojechać.
Dzisiaj samochód był w serwisie Skody.
Diagnoza z ich kompa:
17965 P1557 035
Regulacja ciśnienia doładowania - przekroczona górna granica regulacji.
Serwis może wymienić turbinę, ale to koszt około 5 tyś. Dowiedziałem się, że można pobawić się "kierownicą" i to da jakiś efekt, ale:
- nie ma 100 % pewności,
- spadnie moc silnika.
Ile w tym prawdy ???
Czy wiecie kto zajmuję się regulacją "kierownicy" najlepiej w Lublinie lub w woj. lubelskim ??
P.S.
Ile koni ma skoda 1,9/66 TDi AGR ???
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Octavka - to jest to :-)
-
-
Wściekłych "Horsów" :lol: ma 90
Co do diagnozy, bądz zmiany w programie, to chyba blisko masz tu: www.tdi-tuning.pl/kontakt_lublin.htm
Pozdrawiam 8)Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Paweł TFaktycznie z tymi kierownicami do pomachania to w ASO dali dużą plamę :lol: :lol: :lol:
Rozumiem, ze jak nie ma bledu to panowie rozkladaja rece i chca wymienic pol auta. :twisted:
Ale tu jest ewidentny blad - regulacja cisnienia doladowania. I gdyby mechanior zajrzal do dokumnetacji to by wiedzial co ma zrobic. kZałączone pliki"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
leszekmw, w tym przypadku turbine bym jako ostatnia podejrzewal.
Powiem tak, bo sie lekko zirytowalem.
Nie wiem kurwa za co niektorzy mechanicy biora kase w ASO, ale napewno nie za wiedze.
Jak kurwa temat przeplywek byl na topie, to dla nich zawsze lekarstwem byla wymiana przeplywki. Teraz jak temat zapieczonych spalin jest w modzie, to kurwa nawet w AGRze chca je rozruszac. :evil:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaVenom22, masz napewno AGR ? Jak tak to daj tym specom z ASO pomachac "kierownicami"... :lol:
:haha:
Purchawa, nie ma się co spinać, tak było i będzie :wink:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwa w którym serwiszie Ci to powiedzieli ? są tylko dwa
[ Dodano: Czw 09 Lut, 06 08:27 ]
Zamieszczone przez MaicroftVenom22, A czemu jezdzisz do ASO, widzisz, ze ich opinie sa smieszne. Jestes z Lublina, wiec proponowalbym przeniesc sie w celu diagnoz do Master's Tuning oddzial Lublin.Octavka - to jest to :-)
Komentarz
-
-
Witajcie Koleżanki i Koledzy
Jestem tu zupełnie nowy, ale z moją Octavką (rocznik 99 i 255 tys km, AGR 118 kucy, combi) nie należę do słabeuszy.
Dziwne zachowanie pracowników ASO, fakt dali ciała, ale moja czterokołowa kolubryna świadczy, że są i nieźli fachowcy w tym warsztacie. Nie miałem nigdy problemów z pracownikami, rabaty mam na poziomie 10 i więcej %, nawet samochód zastępczy gratis jak wymieniałem pompę wody i rozrząd.
Dwukrotnie korzystałem z bezpłatnego holowania GDM.
Ciekaw jestem co teraz by odpowiedzieli "fachowcy" jakbyś zdecydował się na wymianę turbo, a jak by to nie pomogło to czy też byś płacił za turbinkę i "coś nowego".Nogaj
Komentarz
-
-
Fachowcy CRH Żagiel nie są niestety fachowcami. Osobiście miałem taki, przykładowo temat, że po przeglądzie serwisowym chciałem mieć przegląd do dowodu rejestracyjnego. Po 5 minutach samochód wrócił do ASO bo nieprawidłowo działały hamulce. Jeszcze oberwało mi się, że im nic nie powiedziałem
Kumpel też u nich zawzięcie serwisował i ciągle ich dręczył, że mu m.in. drzwi opadają.
Wg fachowców nie ma regulacji. W końcu opadły mu tak, próg zarysowany a onwybiera
się szukać w Lublinie kogoś kto mu pomoże. Ciekaw jestem jak pracuje ta druga stacja
ASO w Lublinie. Samo życie.
Komentarz
-
-
Pwróce do tematu przeładowania.
Zawór N75 został wymieniony, przy okazji przeczyszczenie przepływomierza, który coprawda niedawno był wymieniany i ..... brzydko nie będe mówił ..... po przejechaniu 30-40 km mniej wiecej z predkością 100-130 km/h, braknie mocy. :evil:
Macie jakieś pomysły co to może być jeszcze ??? Ciagle wystepuje bład przeładowania.
P.S.
Fura ma przejechane 219 tysi. MOze to już czas na wymiane turbiny ???Octavka - to jest to :-)
Komentarz
-
Komentarz