Zamieszczone przez bart82
[O1] Alarm
Zwiń
X
-
[O1] Alarm
Czytałem sporo na temat "jak sprawdzić, czy mam alarm"Jest to troche dziwne, bo kupiłem auto i pomału odkrywam, co w nim siedzi, poprzednia właścicielka w ogóle nie była zorientowana... Widzę, że jest syrena alarmu, na drzwiach kierowcy jest dioda, ale nie mruga, poza tym próbowałem zamknąć auto zostawić otwartą szybę, wkładałem przez szybę otwartą różne rzeczy, szarpałem klamkami od zewnątrz, stukałem głucho po karoserii i nic... Do samochodu dostałem 2 kluczyki-jeden oryginalny tylko z podświetleniem, drugi dorobiony. Centralny zamek jest, ale nie z pilota, zatem wszystko raczej przemawia za tym, że nie ma alarmu, ale co robi tam ta syrena?
-
-
Poza tym dioda na drzwiach wcale nie zonacza, że to alarm.
Z tego co pamiętam to dioda od centralnego zamka.
U mnie jak zamkne auto z klucza dioda mruga.
Jak zamkne z pilota to dioda również mruga.
Więc dioda na drzwiach nie jest od alarmuByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
ok zrobie dzisiaj zdjecie jak nie zapomne. Syrena znajduje się w miejscu na nogi kierowcy przymocowana z lewej strony, zaś na desce rozdzielczej z lewego przodu wystaje na kabelku takie czarne, przypomina to głośniczek (słuchawka), czy tam mikrofon... nie jest to czujnik? Niestety mam tylko 1 oryginalny kluczyk, który nie jest pilotem, drugi jest dorobionynie mogło być tak, że jednak auto ma i zamek z pilota i ten alarm, tylko był jeden pilot, którego ja nie mam? Sory za być może głupie i banalne pytania
...
Komentarz
-
-
zestaw glośnomowiązy?:O Zartujesz, czy na powaznie? A to jakieś seryjne było, czy dokladane? I jak z tego się korzysta;/? Na bluetooth nic nie znalazło... to chyba nie te czasy
EDIT: SORY JEDNAK ZNALAZŁo, przypomniałem sobie, że ostatnio siedząc w aucie, wyszukiwałem urzadzenia bluetooth, znalazło jakieś lg coś tam, ale obok był tylko tata, mama i kolezanka mamy, mysle- nikt nie ma telefonu lg, wiec pewnie kolezanka mamy, dlatego dalem temu spokoj. jutro koniecznie to pojde sprawdzicJak zestaw glosnomowiacy to rewelka
Komentarz
-
-
no jednak nic nie znalazło na "blutucie", nie mneij jednak jesteście pewni, że to zestaw głośnomówiący? Jutro pojdę już tradycyjnie do garażu się pobawić, ponaprawiać conieco, to poszukam dokąd te kable prowadzą, a jak wygląda taka ogólna instalacja glośnomowiąca? Rozumiem, że mikrofon i glośnik musza prowadzić do jakieś centrali, gdzie jest ten nadajnik z bluetooth?
Komentarz
-
Komentarz