Pedał hamulca opada

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • klaudiusz
    Classic
    • 2010
    • 15

Pedał hamulca opada

Zamieszczone przez loru
    Zamieszczone przez abstinent
    to po h..a kupować diesla 1.9 który pali 10-11l
    a to dlatego, że benzyna przy mojej nodze i trasach jakie pokonuje spaliła by jeszcze więcej, przykład
    1.9 tdi w lato gdzie jest sporo mniejszy ruch łyka w granicach 7-7,5 l/100km
    1.8 tsi którego miałem przyjemność powozić kilka dni też w lato, ta sama trasa łykał w granicach 12-13 l/100
    no właśnie to samo miałem napisać, moge jeszcze dodać, że jedno z moich poprzednich aut o sporo gorszych osiągach te 18-20 musiało wząć, no i dlatego
  • cycu70
    Classic
    • 2009
    • 27

Pedał hamulca opada

Witam wszystkich mam takie pytanie ześliznęła mi się szczeka z tłoczka i wyciekł mi płyn hamulcowy ( nie cały coś w zbiorniczku jeszcze zostało ale dość duże plamy zostały) co spowodowało, że pedał hamulca przy nacisku opada do końca i słychać przy tym syczenie i hamulce nie łapią. Także nie wiem czy zapowietrzone są tylko hamulce czy także pompa, hamulce wiem jak odpowietrzać natomiast nie wiem jak pompkę lub może odpowietrzając hamulce także pompa się odpowietrza jak to jest? Dzięki za odpowiedzi pozdrawiam

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Jeśli w zbiorniczku zostało trochę płynu,klasyczne odpowietrzenie układu powinno uzdrowić działanie hamulców.
      Pompa hamulcowa odpowietrza się przy zwykłym odpowietrzaniu.Czasami zachodzi konieczość odpowietrzenia pompy ABS,ale to się robi VAG-iem.
      Na początek napraw lub wymień cylinderek i odpowietrz cały układ .
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• sebu
        L&K
        • 2008
        • 1304
        • Octavia II (1Z3)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

kolego poczytaj tu powinno ci pomóc
        Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
        jak pomogłem to daj punkcik
        sprzęgło od G 60

Komentarz

• cycu70
          Classic
          • 2009
          • 27

Wymiana cieknącego cylinderka oraz zwykłe odpowietrzenie hamulców wystarczyło

Komentarz

Pracuję...