prosze o pomoc alternator po naprawie a rano rozładowany aku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greg_b
    Classic
    • 2011
    • 2

• krajan80@o2.pl
    Classic
    • 2010
    • 13

Witam wszystkich mam octavie kombi 1.9tdi 2000r 90km. Siadł mi alternator i po naprawie w warsztacie rano akumulator wyczerpany i tak naokragło.Akumulator sprawdzony w serwisie i jest dobry.Po wizycie w innym warsztacie okazuje sie ze jest zwarcie ucieka jakies 2,5A, czy może to byc zpowodowane złą naprawą alternatora a ewentualnie jak szukac usterki poboru prądu.Dziekuje i pozdrawiam fachowców.
    krajan

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

odłącz alternator, zobaczysz czy zostanie taki sam pobór :wink:
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• lukalski
        Classic
        • 2010
        • 2

w poprzednim samochodzie miałem podobnie, u mnie paliła się cały czas żarówka w bagażniku,przy zamkniętym bagażniku odchyliłem oparcie z tyłu patrzę a tam jasno.

Komentarz

• krisoctav
          Rider
          • 2008
          • 417

powiem tak jeśli zrobili ci alternator to jak sam montowałeś lub mechanik to sprawdź kabel odchodzący od alternatora gruby ten który oddaje naddatek do akumulatora a mocuję się do alternatora nakrętką ja miałem podobny problem spadek 1 v na alternatorze wychodzi 14,4 a ja mam 13,4 na akumie okazało się że styk kabla był zaśniedziały po oczyszczeniu 14,2 ładowanie. Chodzi o ten kabel a dokładnie końcówkę z oczkiem to trzeba przeczyścić.
          Krzysztof

Komentarz

• Krzycho-63
            Rider
            • 2007
            • 628
            • Superb II (3T4)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez [email protected]
            Po wizycie w innym warsztacie okazuje sie ze jest zwarcie ucieka jakies 2,5A
            Jeżeli pomiar był wykonany przy unieruchomionym silniku to wskazywałoby to na uszkodzenie diody w alternatorze.
            Zamieszczone przez krisoctav
            Chodzi o ten kabel a dokładnie końcówkę z oczkiem to trzeba przeczyścić.
            Akurat to nie ma związku z poborem prądu przy wyłączonym silniku-jeżeli tak było mierzone.
            Skoda Superb II Ambition
            2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

Pracuję...