prosze o pomoc alternator po naprawie a rano rozładowany aku
Zwiń
X
-
prosze o pomoc alternator po naprawie a rano rozładowany aku
Witam wszystkich mam octavie kombi 1.9tdi 2000r 90km. Siadł mi alternator i po naprawie w warsztacie rano akumulator wyczerpany i tak naokragło.Akumulator sprawdzony w serwisie i jest dobry.Po wizycie w innym warsztacie okazuje sie ze jest zwarcie ucieka jakies 2,5A, czy może to byc zpowodowane złą naprawą alternatora a ewentualnie jak szukac usterki poboru prądu.Dziekuje i pozdrawiam fachowców.krajan
-
-
powiem tak jeśli zrobili ci alternator to jak sam montowałeś lub mechanik to sprawdź kabel odchodzący od alternatora gruby ten który oddaje naddatek do akumulatora a mocuję się do alternatora nakrętką ja miałem podobny problem spadek 1 v na alternatorze wychodzi 14,4 a ja mam 13,4 na akumie okazało się że styk kabla był zaśniedziały po oczyszczeniu 14,2 ładowanie. Chodzi o ten kabel a dokładnie końcówkę z oczkiem to trzeba przeczyścić.
Krzysztof
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez [email protected]Po wizycie w innym warsztacie okazuje sie ze jest zwarcie ucieka jakies 2,5A
Zamieszczone przez krisoctavChodzi o ten kabel a dokładnie końcówkę z oczkiem to trzeba przeczyścić.
Komentarz
-
Komentarz