A wiec dnia 12 Maja 2010 r. podczas powrotu z Mielca do Dąbrowy Górniczej, przed Krakowem dok. w Wieliczce skoda zaczęła sie gotować !
Pompa wody jest ok, termostat otworzyłem, ciepłe powietrze w kabinie jest ! Wąż od termostatu jest zimny ! Waż idący do górnej cześci chłodnicy jest gorący ten co ma czujniki temperatury przy bloku silnika.
Zapowietrzony układ chłodzenia? Jak go odpowietrzyć ?
nie powinien być zimny, termostat stanął chyba. po nagrzaniu jak otworzy termostat to rury powinny być gorace.
wyjmij termostat i przejedź sie bez niego a termostat sprawdź w garnku z wodą, na gazie.
b-bar01, w Wieliczce był orginalny Audi wstawiony, wymieniłem go na nie orginalny, a ten z wieliczki wrzudziłem do czajnika otworzył sie bez problemu .
GreenArrow, na jakiej podstawie twierdzisz ,że pompa wody o.k.?
może poluzowała się na wałku- tego nie stwierdzisz bez wyjęcia jej (rzadko ale zdarza się w tanich zamiennikach). :wink:
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
GreenArrow, nie bardzo rozumiem. najpierw piszesz, że jest o.k. a potem, że ani drgnęła . napisz jak sprawdzałeś, bo żeby to zrobić trzeba rozpiąć rozrząd
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
robekcool, wyciągnołem termostat i prubowałem zakrecic pompa, jezeli ani drgnie to dobrze bo trzyma ja pasek rozrzadu i nie jest uszkodzona, a problem juz rozwiazany, zapowietrzony układ ; ///
Komentarz