piotrek_os raczej bez malowania ponieważ obydwa lewe drzwi nie były malowane a wgniot nie ma...malował tylko maske, zderzak i błotnik.... :szeroki_usmiech
tylnia wycieraczka zwariowała
Zwiń
X
-
Hej.
Miałem to samo w Fabii 2003rok i właśnie dlatego nie brałem do mojej Octy tylnej wycieraczki bo były jaj pańskie.Ale do rzeczy.
W wycieraczce(mechanizmie) jest moduł elektroniczny, który to ma połączenie z manetką przy kierze i czujnikiem wbijania wstecznego biegu(wycieraczka chodzi chyba 3 razy po włączeniu wstecznego i przy włączonych przednich wycierach).
Ten moduł lubi podmakać wodą od nieszczelnej dyszy spryskiwacza, która to jest na osi wycieraczki.To taka cieniutka rureczka z otworkiem na zewnątrz.
Ta rurka lubi się ukręcić z czasem i podbiera w deszczowe dni wodę.
Jedyny ratunek to wymiana całości bo ja nie znalazłem sposobu na uszczelnienie tego badziewia.
Mogę Cię pocieszyć, że tylna wycieraczka może również powodować włączanie się przednich wycieraczek.Dokładnie i to miałem.
Po wyjęciu kostki z manetki przy kierze nic nie ustępowało.Dopiero wyjęcie bezpiecznika od tylnej wyciery pomogło i już wtedy doszedłem że moduł z tyłu ma dość.
Tyle moich doświadczeń....
Komentarz
-
Komentarz