[O1] zniszczony przedni zderzak

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fajny52
    Ambiente
    • 2008
    • 202

chodzi o to że zapaliła się kontrola niski poziom oleju. (wygląda tak samo jak od oleju tylko jest żółta i ma coś tam pod spodem)

jak sprawdzam ile mi zostało do przęglądu to jakieś 17k.
    Wiec nie chodzi o wymianę bardziej o dolanie.

W instrukcji jest napisane że może zużywać 0.5 l oleju na 1000 km i może schodzić więcej przez pierwsze 5k.

Na razie dolałem castrol slx 5w30

Tylko czy to normalne że trzeba dolać po 8k? czy inni też tak mają?
  • Buba
    Ambiente
    • 2007
    • 160
    • Nissan

Witam!

Podczas zjeżdżania tyłem z wysokiego krawężnika uszkodziłem sobie przedni zderzak. Niby nic wielkiego, ale podejrzewam, iż nie ja jeden miałem taki kłopot.

Zastanawiam się, czy firmy trudniące się w reperowaniu zderzaków będą w jakiś sposób naprawić mój zderzak - na chwilę obecną jest on mocno naciągnięty z jednej strony do dołu, ogólnie przeszkadzając w jeździe..

Może ktoś z Was poradził sobie z tym w jakiś prosty sposób? - myślałem o naciągnięciu go jakimiś sprężynkami do metalowego elementu spod spodu, do którego przymocowana jest dolna osłona silnika....?

Zwracam się z prośbą o porady - nie za bardzo uśmiecha mi się jego wymiana.

Z góry dzięki!
    Załączone pliki
    ~~ pozdrawiam ~~
    JaceK
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Black eleganzze in combi
    President Johnny II ASC+ President MaryLand...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Komentarz

• Damianjg
      Rider
      • 2008
      • 621

Zamieszczone przez Buba
      Może ktoś z Was poradził sobie z tym w jakiś prosty sposób? - myślałem o naciągnięciu go jakimiś sprężynkami do metalowego elementu spod spodu, do którego przymocowana jest dolna osłona silnika....?
      Jezeli nie chcesz wymieniac to po prostu go przykręć blachowkrętem. do tej blachy pod nim. A najlepiej po drugiej stronie tez. Będzie podgięty do środka i nie będzie wystawał.

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W O1 jest chyba taka blacha do której można przykręcić (przynitować) ten odstający fragment. Po przykręceniu wygląda to estetycznie tylko robi się chyba problem ze zdejmowaniem osłony silnika. Polecam podniesienie przodu ( pakiet na polskie drogi lub tuleje pomiędzy sprężyny), znacznie zwiększa to komfort jazdy. W moim przypadku podniesienie o 30 mm spowodowało, że krawężniki nie są już takie straszne :wink:
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• b-bar01
          Elegance
          • 2007
          • 985
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Buba,
          w tym miejscu zderzak jest przykręcony dwoma wkretami do dwóch katowników z plastiku, prawdopodobnie urwałeś jeden z nich i odstaje.
          zdejmij srodkową kratkę i zobacz, miedzy zderzakiem a plastikową osłoną chłodnicy, tam widać te katowniki.
          ja mam to w ogole odkrecone z tych wkretów i jak na coś najadę to się poddaje a nie urywa.
          *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

Pracuję...