Zbiornik Paliwa
Zwiń
X
-
Zbiornik Paliwa
Witam.
Co może być przyczyną, że do zbiornika wchodzi tylko 43L ropy -prawie na sucho.
Z tego co mi wiadomo w tym modelu takiego zbiornika nie było.
Dopuszczam myśl, że auto było z tyłu walone i zamontowano inny zbiornik, ale czy moga byc ine tego przyczyny ?
Test zegarow vagiem mowi ze wskazowka dziala poprawnie.------------------------------------------------------
1.9 TDI 110 KM SLX /2000r Srebrny Hatchback
President Johnny II na pokładzie
-
-
Próbowałeś lać z odpowietrzeniem?- We wlewie od lewej strony masz taki "cypek", a nawet "cycek" jak go przydusisz usłyszysz zasysanie, przytrzymuj i lej dalej patrzac czy nie przelewasz....
Bardzo delikatnie przyduszaj pistolet żeby zbyt duża ilośc paliwa nie poleciał na raz.
Mi od rezerwy do odbicia (samoczynnego) też wchodzi 43-45 litrów. Z odpowietrzeniem potrafię wlać do baku 60 litórów bez setki.
Komentarz
-
-
Spendra,
a odpowietrzałeś zbiornik tym dzyndzlem przy wlewie paliwa ??
nie sadzę żeby ktoś się uparł wkładać zbiornik z innego auta, za dużo kombinacji,
bylo kiedys na forum o zbiornikach ale chodzilo o wstawienie większego ok 70 l.
[ Dodano: Sro 19 Maj, 10 12:49 ]
cycek,Zamieszczone przez cycekPróbowałes lać z odpowietrzeniem?
Komentarz
-
-
cycek, Spoko, spoko nie o to chodzi, że nie wiem co to odpowietrzanie. Tylko jak zatankuje do pierwszego odbicia to mi pokazuje 7/8 zbiornika czyli mimo, że mam 55 l wlanych to wskaźnik zatrzymuje się na przedostatniej kresce.
Jak wleje z odpowierzaniem wskaźnik idzie na max ale i tak w ogólnym rozrachunku odejmuje mi tą 1/8 zbiornika. Bo przy dobrym zalaniu z odpowietrzeniem można ok 10 l wlać dodatkowo.
Komentarz
-
-
b-bar01, cycek, tak wlewałem z odpowietrzaniem i niewiele wiecej wchodziło.
Szczerze mówiac denerwuje mnie ten fakt dosyc czestego tankowania i chce poznac przyczyne tego.
Test vagiem wykazal ze wskazowka działa ok wiec chyba jej awaria odpada, czy nie :?:------------------------------------------------------
1.9 TDI 110 KM SLX /2000r Srebrny Hatchback
President Johnny II na pokładzie
Komentarz
-
-
Pierwsze tankowanie u mnie do odbicia pistoletu, wsiadam do auta i też wskaźnik ustawił się na 7/8 skali.
Kolejne tankowanie, już z zalaniem odpowietrzenia, cykanie aż paliwo widać we wlewie i nie chce się dalej wlewać spowodowało że wskazówka na pozycji 8/8 jest przez ponad 100km od tankowania.
Tak zatankowany wchodzi pod 60l (tankowanie po zapaleniu się rezerwy).
Komentarz
-
-
Spendra, No i masz odpowiedz, nie masz mniejszego baku tylko wskaźnik Ciebie oszukuje. Jak Ci pokazuje że masz 0 paliwa tak naprawdę masz te 4mm, o które Ciebie oszukuje. Ja mam tak samo, kiedyś kolega mówił mi, że trzeba zatankować do pełna (do pierwszego odbicia) zdjąć szkło licznika, przekręcić kluczyk w stacyjce ale nie włączać silnika i palcem ustawić wskazówkę paliwa na maxa. Kiedyś obiecałem sobie, że to zrobie. Do tej pory nie zrobiłem
Komentarz
-
-
Spenda - dziś tankowałem. Od odpalenia rezerwy przejechałem ok 20-30km. Zasięg pokazywało jeszcze 100km. Sam wskaźnik pokazywał ok. 1/8 skali.
Do pierwszego odbicia wlałem 42l.
Zalanie odpowietrzenia, wlewanie póki paliwo widać we wlewie i już nie chce opadać jego poziom - 53,3l.
Może podobnie masz u siebie??
Z moich obserwacji wynika że rezerwa odpala gdy w zbiorniku jest jeszcze z 10-12l paliwa.
Komentarz
-
-
U mnie do pierwszego odbicia leje 43 a z odpowietrzeniem jeszcze 10 l wciśniesz..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SpendraTeraz pozostaje tylko zdiąć szybke szybko i bezproblemowo
Co do przekręcenia wskazówki to zadziała do następnego włączeniu zapłonu, później dalej będzie się ustawiało jak poprzednio. Jedyny sposób to zdjęcie wskazówki i założenie jej w minimalnie innym położeniu. Sam to kiedyś przechodziłem.
Komentarz
-
Komentarz