voytek, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40207 tu chyba będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie.
[OII FL] Ostrzeżenie "Oil pressure" na maxi-dot
Zwiń
X
-
[OII FL] Ostrzeżenie "Oil pressure" na maxi-dot
Witam,
Dzisiaj wracając z pracy nagle wyświetlił mi się komunikat typu: "Oil pressure: keep engine speed below 4,000 rpm". Przy tym wyświetlała się zółta kontrolka wykrzyknika na tle wskaźnika. Po zgaszeniu silnika i 5min zakupach to ostrzeżenie przestało się pojawiać.
Przejechane mam prawie 10k. Pewnie to autko spaliło trochę oleju?
Czy ktoś z was miał już taką sytuację? W instrukcji nic nie ma na ten temat.
Pozdrawiam,
-
-
Zamieszczone przez robekcoolpleban, racja. to oznaka niskiego poziom oleju w silniku
U mnie też pojawił się taki komunikat tj. "oil pressure max 4000 obr/min" - kominikat "żółty" a więc ostrzeżenie a nie alarm. Po zgaszeniu silnika nie ma zapisu w pamięci w statusie samochodu. Komunikat pojawił sie podczas pracy silnika na biegu jałowym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez malysmokWłaśnie sprawdziłem poziom oleju i rzeczywiście jest minimum.
Dziwne jest to, że auto jest nowe, ma przejechane prawie 10k i już oleju trzeba dolewać.
Pozdrawiam,saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaWłaśnie sprawdziłem poziom oleju i rzeczywiście jest minimum.
Dziwne jest to, że auto jest nowe, ma przejechane prawie 10k i już oleju trzeba dolewać.
Pozdrawiam,
poczytałbyś forum to już by nie było takie dziwne
Pozdrawiam,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez malysmokZamieszczone przez PrzemmU mnie poziom oleju jest w okolicy maksimum, tak więc nie jest to niedobór oleju.
Komentarz
-
-
poczytaj troche forum i jak szkoda, powiedzial nie zdziwiłbyś się, że O II FL olej bierze. Ja wlasnie po 10 kkm musialem dolac a komunikatu nie mialem. Poprostu stara organoleptyczna metoda: bagnet w rękę, trochę szmatki i sprawdzamy.
Wiem malo pocieszajaca wypowiedz ale coz jezdzisz skoda ja zaczynam miec uraz do tego auta.
P.S trzeba pamietac ze kazde auto z turbina bierze olej a trzeba tez brac poprawke ze jestes na dotarciu.
Pozdrawiam i nielam sie
Komentarz
-
Komentarz