Problem z otwarciem mojej skody :(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • them1
    Classic
    • 2011
    • 6

Problem z otwarciem mojej skody :(

a u nas na wsi wszyscy wiedzą o co chodzi
  • kosinio
    Classic
    • 2010
    • 20

Problem z otwarciem mojej skody

No właśnie taką dziś niespodziankę zrobiła mi Octavia I. Ale do rzeczy.......próbuje otwierać auto z pilota słychać wyłączany auto alarm oraz pracujące siłowniczki i....... to tylko tyle frupki drgają ale się nie otwierają ...próbuje klucczykiem od strony kierowcy oraz pasażera i nie wogóle nie mogę przekręcić kluczyka......próbuje od bagażnika....kluczyk wchodzi jak w masło przekręcam słychać otwierające sie drzwi..........niestety frupki pozostają zamknięte ale przynajmniej bagażnik się otworzył. Po kilkunastu próbach raz udało mi się otworzyć za pomocą pilota drzwi.....i raz kluczykiem w bagażniku otworzyły się drzwi. Uradowany po wejściu do środka nagle wszystkie frupki się zakneły i nie mogłem wyjśc z auta!!!! ewakuacja przez bagażnik.....
    Troche chaotycznie opisałem problem ale jestem laikiem jesli chodzi o sprawy związane z samochodem.
    Pytanko do was czy potraficie coś zaradzić w tej sprawie???? czy od razu kierować się do elektryka??? hmmmm tylko jak dojade

dzięki za sugestie i pomoc w tej sprawie

M.Kosno

[ Dodano: Sob 22 Maj, 10 07:28 ]
    i co nie macie żadnych pomysłów???

Komentarz

• phoneman
      RS
      • 2008
      • 3374
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

A jak wsiadłeś do samochodu i autko się zamknęło to kluczyk był w stacyjce ? I od razu z tej samej beczki jak otwierasz drzwi kierowcy to lampka kolo lusterka ci się zapala ?

Zrób porządek z zamkiem mechanicznym, bo jak auta nie otworzysz bagażnikiem lub z pilota to będą jaja .

Umieść model samochodu w podpisie bo nie bardzo wiemy o którą Octavie chodzi. Tzn przed liftem czy po .

Czy masz auto alarm czy tylko centralny zamek. Otwieranie masz w kluczyku czy w pilocie ?

:?:
      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• soszek81
        L&K
        • 2010
        • 1245

dojazd to mały problem - zawsze możesz opuścić szybę i wyjść przez okno jak zamki się zatrzasną.
        I lepiej jedź do specjalisty - to pewnie pierdoła, ale na szukaniu może zejść kilka dni jak nie wiadomo czego szukać.
        Była O1 kombi ALH++ 150/340
        Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• kosinio
          Classic
          • 2010
          • 20

słuchajcie mam octavke 2000r po lifcie, problem "chyba" się rozwiązał, autem od 3 tyg jeszcze bardzo żadko 1 raz na tydzień , i problem na 99% leży w słabym akumulatorze.......teraz po włączeniu silnika i po wyłączeniu działa wszystko dobrze, kurcze nie wiem co mam powiedzieć, narobiłem szumu a okazuje się że rzeczywiście to pierdoła.....czy jest to możliwe że akumulator ma aż taki wpływ.....???? mimo że wszystko niby działa????

[ Dodano: Sob 22 Maj, 10 19:23 ]
          aha model mój to ambiente

Komentarz

• phoneman
            RS
            • 2008
            • 3374
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kosinio, To dobrze dodaj sobie w profilu jeszcze Auto i Silnik k
            .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

Pracuję...