da się - niedawno był wątek o tym(u nas i na SR) - Masters - to zrobi
PORANNY NOTLAUF
Zwiń
X
-
PORANNY NOTLAUF
Witam
od kiedy przyszła biała i mroźna zima rano po przekroczeniu 3k rpm moja octa łapie notlauf po wyłaczeniu zapłonu i ponownym przekroczeniu nie dzieje się nic zapier......a jak ta lala.
No i hiostoria się powtarza codziennie :evil:
Jezeli poczekam rano z nagrzaniem silnika do 90 C max 2.5 k rpm i potem w palinik to dzieje sie cos takliego ze następuje zdławienie tak jaby brakło paliwa a potem odrzut aż główa leci do tyłu puszczając przy tym dośc znaczącego smoka nie lapiąc przy tym notlauf następnie znowu zapieprza :roll: .
Po cichutku obstawiam mieszek sterujący kierami ale mogą być i same kiere które przez noc jakoś dziwnie się zespalają.
Może ma ktoś jakies sugestie, wiem wiem diagnoza i czyszczenie z tym drugim czekam aż będzie ciepło.
Moze kogoś spotkało coś podobnego?? :lol:
doam ze turbawka od ARl-a
czy można zamienic mieszek sterujący ARl-em na taki od AHF-abyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
-
-
lyzy 110 mam ten sam problem, przeczytaj ten post : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=3534, nie wiem jak jest w ARL-u , ale w AHF-ie to podobno częsta przypadłość .....
Komentarz
-
-
pozwolę sobie powrócić do tematu - rozwiązaniem zagadki były jednak zapieczone kierebyly tak zapieczone by cokolwiek zrobic musialem odkrecac mieszek przy okazji go sprawdzilem jest ok dobrze trzyma, wypsikalem moze z polowe wd-40 :szeroki_usmiech potem przepalilem bez wydechu i powtorka z rozrywki lecz innym preparatem na bazie silikony (lepsze smarowanie).
Poki co chodza ladnie lecz nie wiem jak dlugo :P , lecz co zaobserwowalem to niewielka ilosc oleju w okolicy sztangielki na turbinie :roll: nie mam pojecia skad mogl sie tam wziasc moze przewod olejowy w turbinien popuszcza.była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
yzy 110 no to Ci tylko teraz życzyć żeby na jak najsłużej to wytrzymało
Kolego, a jak się dostać do tych kierownic w turbinie. Czy trzeba podchodzić od dołu silnika?
Czynnośc wykonyujemy tak długo aż poczujemy że sztangielka pracuje bardzo łatwo (luźno)
POWODZENIAbyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
Komentarz