Zamieszczone przez german81
matijas-81, jaki masz przebieg?
może dwumasa się odzywa?
.
) drzwi ryglują a następnie odryglowują i tak za 2 lub 3 przekręceniem kluczyka drzwi się zamykają. Usterka ta występuje dość często. Z drzwi dochodzą odgłosy siłownika który przytrzymuje i po chwili puszcza zapadkę. Druga usterka to nieświęcąca dioda w w drzwiach kierowcy, jest sprawna, styki są ok jest połączenie elektryczne z modułem komfortu sprawdzone
. Proszę o poradę
problemy z centralnym też przeważnie są przez mikrostyk. Wymiana i poprawa zamka tutaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090
ale nie wiem jak długo
,,, dioda nie świeci, brzęczek świateł nie działa ,,, ;lampka oświetlenia wnętrza świeci. Mam pytanko jak nazywa się klucz gwiazdka do odkręcenia zamka??? ,tam są dwie śrubki.
czy można sprawdzić który zamek ,, mikrostyk odpowiada za tą przypadłość ?????
tak się nazywa.Przeważnie jest to mikrostyk w drzwiach od kierowcy. Ale możesz też sprawdzić wiązkę wychodzącą z drzwi może być przegnity jakiś kabel. Problem jest tylko taki że trzeba wiązkę odczepić z zaczepów w drzwiach i trochę wysunąć przy wyjściu z drzwi. (pomiędzy drzwiami i słupkiem w takim gumowym łączniku.) u mnie z tego powodu nie działała regulacja lusterka i przednie drzwi można było zamknąć tylko z kluczyka. Tylko że mi znalazł to elektryk dlatego że za słabo wysunąłem wiązkę z drzwi i nie dotarłem do tego przegnitego kabla.
Komentarz