w szczecinie właśnie spadło to białe ścierwo i już nie mam ochoty na nic
[O1] intecooler
Zwiń
X
-
[O1] intecooler
mam pytanie w intelkulerze pojawil sie olej zanaczam silik cos troszke bierze ale nie durzo na10.000dolewam litr i mam uszkodzony przewod ten plastikowyoraz gorne mocowanie interkulera pytanie brzmi czy ten olej to normalne czy cos jest nie tak i czy interkuler kupic nowy czy uzywke bo wisi na samym wezu tym plastikowym i on mi sie juz przetarl
z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam krzysiek
-
-
Zamieszczone przez krzysiek80troszke bierze ale nie durzo na10.000dolewam litr
Zamieszczone przez krzysiek80uszkodzony przewod ten plastikowy
Zamieszczone przez krzysiek80czy ten olej to normalneW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
krzysiek80,
proponuje nie jeździć "agresywnie" a na pewno do czasu usunięcia nieszczelności w dolocie ponieważ za którymś razem Twoje auto dostanie takiego powera że nie będziesz mógł jej zgasić kluczykiem.
IC do wymiany, najlepiej nowy chyba że znajdziesz nieuszkodzony. Najczęściej uszkadza go kierownica powietrza
przetarty wąż między IC a kolektorem do wymiany
W ASV nie ma szybkozłączek więc nie powinno być tam oleju na zewnątrzNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
niewielka ilość oleju jest ok, trochę z odmy, trochę z turbo... ale niewielka, poczytaj na forum ile oleju może brać między wymianami
masz po prostu jakąś nieszczelność na icku albo w przewodach doń idących, trzeba pierw określić na czym:
-jeżeli przewody - tylko wymiana, może być używany, byle szczelny
-jeżeli icek dziurawy - poszukaj gdzie naprawiają chłodnicę, jeżeli dziurka niewielka i w łatwo dostępnym miejscu naprawa około 50zł na poczekaniu
-jeżeli nie nada się do naprawy to trzeba poszukać sprawdzonej ciśnieniowo używki lub nowego
PS
jak określić na czym?
zaprzyjaźnić te miejsca z czystością i obserwować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek80ciagle mi leci
A tak poważnie
to w czym Ci pomóc? Jeśli piszesz że leci Ci po chłodniczce to przecież wycieku nie masz ze zbiornika paliwa
Ja to widzę tak
piszesz:
panowie jechałem autem i nagle zaczęło mnie ściągać, zatrzymuje się i patrzę że ta okrągła część metalowa przy kole jest bardzo blisko asfaltu a ta czarna gumowa zrobiła się plackiem.
ktoś odpowiada:
złapałeś kapcia zmień koło i jedź do wulkanizatora
mija trochę czasu i znów piszesz:
panowie, napompowałem powietrze do tego koła, przejechałem kilometr i znów zeszło. co mam zrobić ?
:diabelski_usmiechNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz