Zamieszczone przez toomasz
Brak wspomagania
Zwiń
X
-
Brak wspomagania
Ty nigdy nie chciałeś popróbować figli na sniegu swoją octavką? Jezeli nie to jestes jakiś dziwny :lol:Tagi: Brak
-
Brak wspomagania
Dzisiaj w drodze na działkę wysiadło wspomaganie. wszystko potoczyło się w przeciągu 15 minut i wysiadło kompletnie.
jazda tirem pewnie jest przyjemniejsza.
po wjeździe na kanał okazało się, że leci skądś płyn- jak mniemam właśnie w układu wspomagania
jutro będę szukać pomocy u mechaniorów
czy może być bardzo źle?
-
zależy skąd leci płyn. może pęknięty wąż a może magiel do regeneracji- za mało szczegółów. :idea:
Komentarz
-
Tak jak kolega robekcool napisał, wszystko zależy od tego gdzie ten płyn ucieka. Osobiście stawiam na maglownicę cena za regenerację i wymianę około 600 PLNSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Re: Brak wspomagania
Witaj. Tydzień temu spotkało mnie to samo. Na początku buczenie przy skręcie, którego w cylindrowozie bym nie usłyszał jeśli bym nie otwierał bramy. Po 50 km brak wspomagania i dużo płynu w okolicach półośki i ogólnie rozchlapane po całym spodzie.Zamieszczone przez dzarusiaDzisiaj w drodze na działkę wysiadło wspomaganie. wszystko potoczyło się w przeciągu 15 minut i wysiadło kompletnie.
jazda tirem pewnie jest przyjemniejsza.
po wjeździe na kanał okazało się, że leci skądś płyn- jak mniemam właśnie w układu wspomagania
W moim warsztacie powiedzieli, że posypała się przekładnia kierownicza i odesłali do innego fachury.
Koszt nowej jest kolosalny, więc zgodziłem się na regenerację. Po 24 godzinach samochód odebrany jak nowy. Koszt regeneracji w Białymstoku, z roczną pisemną gwarancją - 600 pln.
Facet wyjaśnił mi, że najczęstszą przyczyną awarii są słabe uszczelnienia. Jeśli choć kropla wody dostanie się do środka postępuje korozja. W moim przypadku, Octavia z 2001 roku, wilgoć wlazła do środka i skutkowało to wżerami na listwie 4-4,5 mm i rozszczelnieniem się całej przekładni (lało się z każdej dziury). Po regeneracji wszystko chodzi jak należy. Regeneracja w moim przypadku obejmowała przeszlifowanie skorodowanych elementów, nowe uszczelnienia i wymianę listwy, która niestety regeneracji się nie poddała. Koszt, co dziwne w tej branży, wyniósł, zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią 600 złotych (pozytywne zdziwienie, jeśli patrzeć na ogólne praktyki
).
Komentarz
-
do mnie przyjechał mechanik który opiekował się autem kiedy ono było u poprzedniego właściciela.
okazało się że poszło dokładnie to samo co rok temu czyli to co mój przedmówca.
Koszt podobny. chyba taniej nie znajdę. szkoda, że padło równo miesiąc po gwarancji
Komentarz
Komentarz