[O2FL] Problemy z 1.8TSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • theOne
    Ambiente
    • 2010
    • 177

Jak z olejem muszę zaglądnąć pod maskę, choć mówili przy odbiorze, że silnik bezobsługowy, że nie bierze oleju! Mam czasem lekkie drgania na biegu jałowym, ogólnie silnik faktycznie cichy na postoju i mam wątpliwości czy mi nie zgasł, a czasem (rzadko) trochę jak diesel :evil: Nic na razie jeździ, na VAG-u wszystko wzorowo, więc leję na lekkie szarpania na biegu jałowym i cieszę się jazdą, bo poza tymi "niesmakami" silnik genialny

PS-ja również jakoś po 2-2,5 latach sprzedaję, póki jeszcze auto jest coś w miarę warte.
    Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• voltar
      L&K
      • 2009
      • 1107
      • Octavia II (1Z3)
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez theOne
      PS-ja również jakoś po 2-2,5 latach sprzedaję, póki jeszcze auto jest coś w miarę warte.
      Kurcze tzn Passat tez sie nudzi ?

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez voltar
        Orientuje się ktoś ile Octavia traci na wartości przez pierwsze dwa lata ?
        najwięcej
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• voltar
          L&K
          • 2009
          • 1107
          • Octavia II (1Z3)
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

Czyli trzeba jeszcze poczekac zeby za bardzo nie bolało ...

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

.....albo kupować dwu-trzy letnie samochody wtedy nie ma stresu z aso i połowa wartości samochodu zostaje w kieszeni :diabelski_usmiech
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Zamieszczone przez piramida
              .....albo kupować dwu-trzy letnie samochody wtedy nie ma stresu z aso i połowa wartości samochodu zostaje w kieszeni :diabelski_usmiech
              Sądziesz, że tak łatwo kupić 2-3 letnie auto w dobrym stanie ("bezwypadek") ??

Nikt takiego samochodu nie sprzedaje (poza wyjatkami - przymusowa sytuacja, kaprys itp), a jeżeli już to z reguły auto trafia do rodziny lub znajomych.

Komentarz

• Ero
                Classic
                • 2009
                • 11

To prawda z tymi używanymi, że kupno dobrej używki graniczy z cudem.
                W zeszłym tygodniu sprzedawałem 6-letniego Megane II z przebiegiem 62 kkm i w serwisie nie mogli uwierzyć, że wszystko działa i auto jest rzeczywiście bezwypadkowe. Swoją drogą niektórzy psioczą na Renault. Przez 6 lat Megane trafiała to serwisu niezapowiedzianie tylko 4 razy z powodu awarii cewek - po kolei każda leciała.

Niestety o Octavii tego nie mogę powiedzieć. W O1 co roku walczyłem z wyciekami z maglownicy, że o pozrywanych nitach w mechanizmie różnicowym nie wspomnę, a teraz O2 co żre olej i koroduje...

Komentarz

• theOne
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 177

Zamieszczone przez loyd
                  Zamieszczone przez piramida

Nikt takiego samochodu nie sprzedaje (poza wyjatkami - przymusowa sytuacja, kaprys itp), a jeżeli już to z reguły auto trafia do rodziny lub znajomych.
                  Tak samo jak niektórzy mówią, że lepiej kupić roczne... No skąd te roczne samochody? Szansa, że to sprawny bezwypadek jest wręcz 0. 3 letnie da się znaleźć zdrowe, ale roczne czy dwuletnie jest prawie niemożliwe
                  Witam

Komentarz

• Yarek
                    Elegance
                    • 2005
                    • 992

Zamieszczone przez Ero
                    W O1 co roku walczyłem z wyciekami z maglownicy, że o pozrywanych nitach w mechanizmie różnicowym nie wspomnę, a teraz O2 co żre olej i koroduje...
                    To następnym razem chyba się mocno zastanowisz, zanim kupisz "demo-cara"?
                    . pzdr Jarek
                    aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Ero
                      Classic
                      • 2009
                      • 11

Ciężko nazwać demo-carem samochód który stał w salonie na wystawce przez kilka dni bo osoba, która go zamówiła wycofała się z zakupu.
                      Prawdziwe demo to widziałem 3 tygodnie temu w postaci Scirocco. Tapicerka poprzecierana, a przód rozbity i naprawiony...

Komentarz

• voltar
                        L&K
                        • 2009
                        • 1107
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BZB 1.8 TSI 160 KM

To fakt. Demo car powinien byc uzywany. Kolega kupil takiego demo w postaci Mazdy serii 6 ( poprzednia edycja ) Auto mialo chyba z 3 tys przebiegu i wszystko pieknie tylko ten diesel mu pali po 12 litrow przy normalnej jezdzie ... ( pewnie go tak pieknie podocierali klienci , ... )

Komentarz

• gebek
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1214

A to ciekawe...bo ja sprzedaje 3 letnie auto bezwypadkowe i jak narazie nikt z naszego
                          forum nawet nie zadzwonil.Prawda jest taka,ze ludzie chca kupic auto dobre bezwypadkowe,ale za cene bitego sprowadzonego z Hiszpani...O2 2007 rok TDI za
                          35.000PLN.
                          Tato,tato...czy to auto jest chore?
                          Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                          Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• loyd
                            RS
                            • 2010
                            • 2342

Zamieszczone przez gebek

A to ciekawe...bo ja sprzedaje 3 letnie auto bezwypadkowe i jak narazie nikt z naszego
                            forum nawet nie zadzwonil.Prawda jest taka,ze ludzie chca kupic auto dobre bezwypadkowe,ale za cene bitego sprowadzonego z Hiszpani...O2 2007 rok TDI za
                            35.000PLN.
                            No bo inną sprawą jest cena takiego auta (3 latka "bezwypadka").

Każdy by chciał je kupić za 40 % ceny nowego a takie rzeczy to tylko w erze.

Komentarz

• theOne
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 177

To fakt. Demo car powinien byc uzywany. Kolega kupil takiego demo w postaci Mazdy serii 6 ( poprzednia edycja ) Auto mialo chyba z 3 tys przebiegu i wszystko pieknie tylko ten diesel mu pali po 12 litrow przy normalnej jezdzie ... ( pewnie go tak pieknie podocierali klienci , ... )
                              Docierali? Przypomnij sobie jak ty jeździłeś na jeździe próbnej. Nikt z nas specjalnie nie dbał o auto, bo trzeba choć trochę możliwości zobaczyć Ja bym nie kupił democara, tzn. stojące auto w salonie jakby pasowało to ok, ale testowego już nie.
                              Witam

Komentarz

• Psycho Dad
                                Rider
                                • 2009
                                • 629

Docierali? Przypomnij sobie jak ty jeździłeś na jeździe próbnej. Nikt z nas specjalnie nie dbał o auto, bo trzeba choć trochę możliwości zobaczyć Ja bym nie kupił democara, tzn. stojące auto w salonie jakby pasowało to ok, ale testowego już nie.

Ja kupiłem stojącą rok pande w fiacie 1.1... i jak myślisz ? żre olej jak TDI
                                I teraz wiem że kupuje się tylko z taśmy ... bo nawet na placu można zabić silnik.
                                A przez rok przestawiali ją kilka razy i na pewno była okazja do przetestowania.
                                Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• winni77
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2183
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Docierali? Przypomnij sobie jak ty jeździłeś na jeździe próbnej.
                                  Wiem, że to nie do mnie, ale to święta racja. Kilka lat temu miałem na jeździe próbnej O2 1.9 TDI, 1.6 FSI i 2.0TDI. Ten pierwszy był zimny. Strasznie go karałem od odpalenia. Teraz chyba nie byłbym aż tak "srogi" - również zdecydowanie odradzam testówki.
                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• theOne
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 177

Ostatnio przed kupnem byłem na jeździe próbnej Passatem i wyglądało to tak -> najpierw sprzedawca robi kilka km aż do zagrzania, a dopiero później wsiadłem na miejsce kierowcy, czyli wniosek, że choć minimalne kroki podejmują, żeby auto było mniej skatowane...
                                    Witam

Komentarz

• Ero
                                      Classic
                                      • 2009
                                      • 11

Ja myślę, że nie można dać się zwariować. Faktem jest że auta testowe to kiepski wybór, ale tak naprawdę czy gdy odstawiacie auto na przegląd to jesteście pewni, że nic mu nie zrobią? Chyba trzeba jednak mieć trochę zaufania.

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Zamieszczone przez Ero
                                        ale tak naprawdę czy gdy odstawiacie auto na przegląd to jesteście pewni, że nic mu nie zrobią?
                                        nie :lol:

Zamieszczone przez Ero
                                        Chyba trzeba jednak mieć trochę zaufania.
                                        :shock: :szeroki_usmiech
                                        saport techniczny baj DGW
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm
                                        no i nie ma :-)

Komentarz

• loru
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4286
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Ero
                                          Chyba trzeba jednak mieć trochę zaufania.
                                          absolutnie żadnego , oddajesz kluczyki żeby tylko wjechali na hale potem cały czas stoisz przy aucie i kontrolujesz, jeżeli chodzi o ASO
                                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• theOne
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 177

Czasem widzę jak w ASO VW naprawiają, nie za bardzo przejmują się kablami od narzędzi, czy zasunie po lakierze czy nie, siadają w ciuchach w smarze, nie nakładając worków na siedzenia itp itd, ogólnie mają w dupie - cel naprawić/pościemniać, skupić się na zgłoszeniu, a cała reszta głęboko w d*, ale chłopaki przynajmniej przez pierwsze 2 lata robią to za darmo, następne lata za to już się płaci :P

Co do 1.8 tsi, to dzisiaj pierwszy raz po uruchomieni silnika (auto stało 3 dni) zrobiło się 1100 obr/min... Zastanawia mnie to trochę, ale ogólnie staram się leczyć z pierdół, bo wpadnę w paranoje, a silnik jest świetny... W ciężkim Passać zasuwa to Ciekawe jak w Octavii - takie prawie GTI, szybsze od octavi RS TDI?
                                            Witam

Komentarz

Pracuję...