zamykanie scyzorykiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grni
    Classic
    • 2011
    • 9

zamykanie scyzorykiem

Witam, mam podobny problem co Wy. Mianowicie mam oryginalny od nowości AKUMA 61Ah 330A DIN, 540A EN/SAE. Chciałbym kupić tej samej firmy żeby pasował mi rozstaw śrub. Na allegro jest taki koleś
    Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.

Mówi że akumulator jest nowy ale czytałem gdzieś na forum że AKUMA już nie produkuje akumulatorów. Czy warto go kupić?
    Pozdro
  • gazdaxl
    Classic
    • 2010
    • 15

zamykanie scyzorykiem

koledzy pomocy!na początek awaria zamka klapy diagnoza moduł zakupiłem taki sam i po podłączeniu nie działa centralny ze scyzoryka powróciłem do starego modułu ale zamieszałem coś wagiem i stary też nie zamyka scyzorykiem do wszystkiego okazało się że zamek drzwi lewych ma inny kluczyk szukam wkładki zamka na alegro.Bardzo proszę o pomoc co zrobić by działał scyzoryk i czy można dorobić wkładkę do kluczyka

Komentarz

• -shadow-
      Drive
      • 2009
      • 93

Domyślam się że wymieniłeś moduł komfortu. Jeżeli tak to musisz zaprogramować na nowo kluczyki (piloty) aby działało zamykanie / otwieranie z pilotów

Komentarz

• gazdaxl
        Classic
        • 2010
        • 15

proszę o instrukcje jak to zrobić

Komentarz

• Sebastian_S
          Ambiente
          • 2009
          • 172

Ja sobie kiedyś tak programowałem pilota:

- przekrecam stacyjke 5 razy tak aby tylko zapalily sie kontrolki,
          - przy piatym razie zostawiam zapalony zapłon
          - przytrzymuje dłuzsza chwile (kilka sekund sek) - nie badałem ile minimalnie wystarczy, trzymałem prawie z 10
          (w tym momencie kluczyk nawet jak był dobry - to nie działa)
          - wyjmuje kluczyk i wychodzę z auta
          - zamykam kluczykiem auto
          - samochód zamyka drzwi i szyby oraz sygnalizuje awaryjnymi światłami
          - następuje zakodowanie kluczyka i auto można otworzyć już zdalnie

są jeszcze takie, ale u mnie nie działały, chociaż ta pierwsza jest podobna:
          Zamieszczone przez misiek^wro

Procedury kodowania :
          Dopasowywanie nowego dodatkowego kluczyka - Od modelu z roku 1999
          – włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
          – włączyć zapłon;
          – zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
          – po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
          – czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.

i druga procedura :

w sumie kodowanie wyglada tak: przekrecasz stacyjke 5 razy tak aby tylko zapalily sie kontrolki, przy piatym razie zostawiasz zapalony zapłon i przytrzymujesz dłuzsza chwile (3-4sek) na dwóch pilotach przycisk zamykajacy auto co powoduje zakodowanie sygnału z pilota razem z alarmem

Sprobuj to, a jak nie podziala, to jakas inna metode. Sama wymiana baterii nie uszkadza kluczyka :extra:

Komentarz

• -shadow-
            Drive
            • 2009
            • 93

Tak jak napisał kolega Sebastian_S jest najprościej. Można jeszcze spróbować za pomocą VAG

Komentarz

• gazdaxl
              Classic
              • 2010
              • 15

udało się wszystko działa wielkie dzięki za pomoc!!!!!! (1 sposób)

Komentarz

• Buba
                Ambiente
                • 2007
                • 160
                • Nissan

Zamieszczone przez Sebastian_S
                Ja sobie kiedyś tak programowałem pilota:

- przekrecam stacyjke 5 razy tak aby tylko zapalily sie kontrolki,
                - przy piatym razie zostawiam zapalony zapłon
                - przytrzymuje dłuzsza chwile (kilka sekund sek) - nie badałem ile minimalnie wystarczy, trzymałem prawie z 10
                (w tym momencie kluczyk nawet jak był dobry - to nie działa)
                - wyjmuje kluczyk i wychodzę z auta
                - zamykam kluczykiem auto
                - samochód zamyka drzwi i szyby oraz sygnalizuje awaryjnymi światłami
                - następuje zakodowanie kluczyka i auto można otworzyć już zdalnie

są jeszcze takie, ale u mnie nie działały, chociaż ta pierwsza jest podobna:
                Zamieszczone przez misiek^wro

Procedury kodowania :
                Dopasowywanie nowego dodatkowego kluczyka - Od modelu z roku 1999
                – włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
                – włączyć zapłon;
                – zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
                – po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
                – czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.

i druga procedura :

w sumie kodowanie wyglada tak: przekrecasz stacyjke 5 razy tak aby tylko zapalily sie kontrolki, przy piatym razie zostawiasz zapalony zapłon i przytrzymujesz dłuzsza chwile (3-4sek) na dwóch pilotach przycisk zamykajacy auto co powoduje zakodowanie sygnału z pilota razem z alarmem

Sprobuj to, a jak nie podziala, to jakas inna metode. Sama wymiana baterii nie uszkadza kluczyka :extra:

u mnie powstała taka sytuacja, że rozładowały sie baterie w obu pilotach i póki co, żadna z metod opisanych na forum nie działa. Czy zna ktoś jeszcze inne rozwiązania?
                ~~ pozdrawiam ~~
                JaceK
                _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
                Black eleganzze in combi
                President Johnny II ASC+ President MaryLand...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Komentarz

Pracuję...