Tylko ten pisk nie jest za każdym razem. Raz jest, raz nie. W zależności od temperatury na zewnątrz jest mocniejszy lub słabszy. Czy można z tym jeździć i kiedy jechać do mechanika?
ABS i ASR
Zwiń
X
-
ABS i ASR
Mam problem z moją Octavią (1.9 TDI AHF, 2001r).
Dzisiaj, kiedy włączyłem silnik zapaliły się diody od ABS i ASR na tablicy rozdzielczej. Podejrzewam, że to jakiś błąd, bo samochód stał wcześniej przez kilka godzin bez odpalania.
Co mogę zrobić w tym wypadku? Czy zdjęcie klemy z akumulatora spowoduje reset komputera i czy można ją zdjąć bez późniejszej wizyty w serwisie?
-
-
puszekx, Podepnij auto pod VAG`a, chyba, że chcesz żeby ci koledzy podpowiadali co masz zacząć wymieniać po kolei :szeroki_usmiechA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez puszekxO co dokładniej chodzi z tym VAG'iem ?A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Miałem podobny problem. Z początku zaświecało się, ale później przygasało. Z czasem doszło do momentu aż świeciły nonstop. Raz jak dobrze pamiętam zaświeciła i nie przygasła kontrolka ręcznego po zwolnieniu, i popikało trochę. Jakiś miesiąc temu podpiąłem kompa, okazało się iż pokazuje - prawy tylni zwarcie. Przeczyściłem z zewnątrz, popsikałem WD40. Wykasowałem błąd. Przejechałem jakiś kawałek i po kolejnym uruchomieniu zgasły. Ale w trzecim dniu zaczęło lać i kontrolki w połowie drogi do Poznania z Chrzanowa zaczęły zaś świecić. No i tak sobie świeciły do minionego wtorku.
Co się takiego stało że przestały świecić: miałem sytuację że wyjechał mi gościu z podporządkowanej i musiałem ostro hamować, ale to na maksa ostro. Koniec końcem i tak trafiłem w gościa - ale na szczęście delikatnie przednim zderzakiem (praktycznie nic się nie stało, lekkie puknięcie i minimalne wklęśnięcie). Ale nie o tym tu. Jak się później okazało po przejechaniu kilku kilometrów kontrolki zgasły i póki co nie dają o sobie znać juz prawie tydzień. Zobaczę jeszcze po dłuższym czasie i dam znać. Może co było zapieczone, zaśniedziałe, zasyfione, zakleszczone albo co...
Komentarz
-
Komentarz