Brak mozliwosci ustawienia geometrii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • butloż
    Classic
    • 2016
    • 27
    • Octavia I (1U2)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Brak mozliwosci ustawienia geometrii

Czy jest ktos posrod Szanownych Forumowiczow kto ma pojecie o geometrii, w sensie rozszyfrowania wydruku z komputera. Sytuacja wyglada tak: bylem dzis ustawic geometrie, a gosc po zalozeniu przyzadow stwierdzil ze moze tylko niewiele skorygowac, gdyz auto jest niby przekoszone i wogole moze byc wiele powodow...ze belka krzywa, ze amortyzator krzywy, a ja belke wyciagalem i zmienialem tulejki - belka ok, tulejki tez prawodlowo wprasowane, amorki 4 nowe, to samo lozyska i poduszki amortyzatorow, sworznie wachaczy i ich tulejki, cale drazki....no wszystko zmienilem a tu takich nowosci sie dowiaduje...samochod trzyma sie kupy i doinwestowany i kurde szkoda sie go pozbywac...jest ktos kumaty w temacie tych wynikow i co moznaby i jak poradzic zeby chocby jakims kombinowanym sposobem, ale jakos geometrie zrobic...w maluchu dalo sie podkladki pod wahacz i bylo ok...wydruk w zalaczniku, moze ktos cos pomoze...
    Załączone pliki
  • Rasputin
    Drive
    • 2015
    • 79
    • Octavia I combi (1U5)
    • AQY 2.0 MPI 115 KM

Jak belka prosta, amorki proste, wahacze proste i sprężyny ok to autko po dzwonie i nie ustawisz bo całe auto krzywe.

Komentarz

• butloż
      Classic
      • 2016
      • 27
      • Octavia I (1U2)
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

to co - albo na plyte i blacharka, co sie pewnie nie oplaca, albo tak jezdzic zuzywajac troche wiecej opon niz przecietny kowalski, a w zimie na szklance sie lepiej nim nigdzie nie wybierac...

Komentarz

• Wolga85
        Rider
        • 2014
        • 288
        • Octavia I combi (1U5)
        • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Nie po dzwonie tylko czas zrobił swoje. Ze zbieżnością belki nic nie zrobisz podobnie z katami. Generalnie nie ma tragedii zbieżność całościowa -0,43 kąty tez lekko poza normą. Problem jest w belce wg mnie odkształcona od obciążenia (złe drogi ,przeciążenie ewentualnie czas). Najlepsze rozwiązanie to kupno nowej/używanej i wymiana.

Komentarz

• butloż
          Classic
          • 2016
          • 27
          • Octavia I (1U2)
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

wisz- belke wyciagalem, mialem na stole, prosta byla, tulejki zmienilem na porzadne i wprasowane zgodnie z procedura i tak jak ma byc. wlozylem tam sprezyny od golfa 4 nowki oryginaly i amortyzatory z wersji na zle drogi, z przodu tylko amortyzatory i tulejki podwtzszajace-tez oryginaly...kurde nie ma sie czego chwycic...generalnie gosc od bgeometrii mowil ze bedzie mi opony cielo, a co do prowadzenia - na sliskim mnie nosi strasznie, tak jakby sam nie wiedzial w ktora strone chce jechac, a na mokrym wezykuje

Komentarz

• luckd
            Rider
            • 2012
            • 310
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Skoro wyciągałeś belkę to trzeba ją teraz odpowiednio ustawić, na jej śrubach jest niewielki luz i to pozwala lekko skorygować geometrię.

Komentarz

• butloż
              Classic
              • 2016
              • 27
              • Octavia I (1U2)
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

dziwne ze goscie od geometrii nie wiedza takich rzeczy, poztym wyciagelme belke na drubach co sa tuleje a nie odkrecalem wieszakow od nadwozia

Komentarz

• Bambek1
                Elegance
                • 2015
                • 963
                • Octavia I (1U2)
                • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Jedź do aso albo do jakiegoś dobrego warsztatu postaw auto na ramę, sprawdź geometrię karoserii i bedziesz wiedział co nie gra
                Jeżdżąc autem, które "nosi" i wężykuje narażasz siebie rodzinę i postronnych, że też mogą "być niesieni" i to dość wolno...
                ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
                Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
                Spalanie - Motostat.pl
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...