Czy jest ktos posrod Szanownych Forumowiczow kto ma pojecie o geometrii, w sensie rozszyfrowania wydruku z komputera. Sytuacja wyglada tak: bylem dzis ustawic geometrie, a gosc po zalozeniu przyzadow stwierdzil ze moze tylko niewiele skorygowac, gdyz auto jest niby przekoszone i wogole moze byc wiele powodow...ze belka krzywa, ze amortyzator krzywy, a ja belke wyciagalem i zmienialem tulejki - belka ok, tulejki tez prawodlowo wprasowane, amorki 4 nowe, to samo lozyska i poduszki amortyzatorow, sworznie wachaczy i ich tulejki, cale drazki....no wszystko zmienilem a tu takich nowosci sie dowiaduje...samochod trzyma sie kupy i doinwestowany i kurde szkoda sie go pozbywac...jest ktos kumaty w temacie tych wynikow i co moznaby i jak poradzic zeby chocby jakims kombinowanym sposobem, ale jakos geometrie zrobic...w maluchu dalo sie podkladki pod wahacz i bylo ok...wydruk w zalaczniku, moze ktos cos pomoze...
Brak mozliwosci ustawienia geometrii
Zwiń
X
-
Nie po dzwonie tylko czas zrobił swoje. Ze zbieżnością belki nic nie zrobisz podobnie z katami. Generalnie nie ma tragedii zbieżność całościowa -0,43 kąty tez lekko poza normą. Problem jest w belce wg mnie odkształcona od obciążenia (złe drogi ,przeciążenie ewentualnie czas). Najlepsze rozwiązanie to kupno nowej/używanej i wymiana.
Komentarz
-
-
wisz- belke wyciagalem, mialem na stole, prosta byla, tulejki zmienilem na porzadne i wprasowane zgodnie z procedura i tak jak ma byc. wlozylem tam sprezyny od golfa 4 nowki oryginaly i amortyzatory z wersji na zle drogi, z przodu tylko amortyzatory i tulejki podwtzszajace-tez oryginaly...kurde nie ma sie czego chwycic...generalnie gosc od bgeometrii mowil ze bedzie mi opony cielo, a co do prowadzenia - na sliskim mnie nosi strasznie, tak jakby sam nie wiedzial w ktora strone chce jechac, a na mokrym wezykuje
Komentarz
-
Komentarz