[O1] problem z ABS przy ruszaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • msz2
    Classic
    • 2011
    • 1

Ojtam, ojtam przeszkadzają ci jakieś dziwne manewry, a w szczególności zawracanie na trzy dostawczakiem, ponieważ kierowca odczuł w głowie przymus vel natręctwo skręcenia w Aleję Krakowską inaczej niż wszyscy Dzisiaj pan TIR-em z fest naczepą wyjeżdżając z Jutrzenki postanowił zawrócić w stronę Jerozolimskich wykorzystując przerwę w barierkach przed wiaduktem, tam gdzie kończy się skrajny lewy pas. Oczywiście atakował z prawego pasa co by się złamać. Niektórym to matka chyba przy porodzie na głowie usiadła.

[ Dodano: Czw 23 Gru, 10 12:52 ]
    Zamieszczone przez westwi78
    A teraz się okaże że ekran dźwiękochłonny dostanie mandat za wtargnięcie pod poselski samochód, a oddech posła nigdy nie wykaże promili ze względu na posiadany immunitet, pomroczność jasną czy podobne zjawiska meteorologiczne.
    mm
  • kenori_82
    Classic
    • 2010
    • 4

Witam
    Mam problem ze swoją Octavia 1 Combi 4x4, mianowicie przy delikatnym ruszaniu bez dodtykania pedała hamulca uruchamia mi się system ABS, co może być tego przyczyną?

Pozdrawiam

Komentarz

• adiwaw
      Ambiente
      • 2009
      • 167

Może mylisz ABS z ASR bo jak niby ABS miałby sie odpalac w momencie ruszania.

Komentarz

• kenori_82
        Classic
        • 2010
        • 4

a zego co wiem nie mam ASR , podobna sytuacja jak przy ruszaniu powtarza sie przy hamowaniu przy minimalnych prędkościach

Komentarz

• Psycho Dad
          Rider
          • 2009
          • 629

Na dzień dobry sprawdź ciśnienie powietrza w kołach.
          Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• kenori_82
            Classic
            • 2010
            • 4

Ciśnienie w kołach jest ok, wczoraj ustawiałem zbierzność i wszystko sprawdzałem.

Komentarz

• adaś
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2006
              • 876
              • Volkswagen

Dobrze byłoby też podpiąć się pod kompa i sprawdzić czy nie ma błędów w bloku ABS. Czujnik ABS'u może być walnięty.
              Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
              a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
              Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
              O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• kenori_82
                Classic
                • 2010
                • 4

Miałem błędy na prawym przodzie, ale czujnik wymieniłem.

[ Dodano: Pią 09 Lip, 10 09:41 ]
                A czy ten objaw, to chrobotanie niby z ABS-u, może być spowodowane napinaczem paska wielorowkowego, bo ostatnio go wymieniłem, objaw ten występował tak jak i przed i po wymianie paska, ale czytalem na forum że powinno się wymieniać napinacz łącznie z kołem pasowym z sprzęgłem, bo to one powoduje drgania... co myślicie?

Komentarz

• tompol
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 410

Problemem jest pewnie fałszywe wzbudzanie systemu EDS (elektroniczna blokada mechanizmu różnicowego), który jest zresztą zintegrowany z ABS, ASR, ESP itp. Powodem jest pewnie brudny czujnik lub brudna tarczka impulsowa zintegrowana z piastą koła. Może być też uszkodzona ta tarczka, np pogięta. Poszukaj zresztą mojego wątku na ten temat na forum.
                  srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• przemek88
                    Rider
                    • 2009
                    • 613

A jak mam taki problem ze podczas lekkiego hamowania dziwnie podbija mi pedał hamulca. Przeczyściłem wszystkie tarczki z ABS-u i dalej to jest. Na komputerze zero błędów. A zaczyna mnie to już denerwować

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

Pracuję...