Jedno nie wyklucza drugiego - Brembo może robić heble do R8 :wink:
[O2] problem z szybami elektrycznymi
Zwiń
X
-
[O2] problem z szybami elektrycznymi
cześć
mam taki problem (w octavii ojca właściwie jest to samo), prawa szyba przednia coś źle działa- mianowicie- zamyka się, ale dochodzi do pewenego momentu i całkiem opada, ten moment potrafi być w różnych miejscach. jak "pomagam" szybie w podnoszeniu to właściwie w jednym miejscu czuje lekkie szarpnięcie, przeskok, i dochodzi do końca. takie zjawisko występuje tylko w prawej szybie przedniej.
co do pozostałych to cholernie piszczą szczególnie przy podnoszeniu.
ktoś ma jakieś pomysły? za naprawe w aso krzykneli chyba ze 3 czy 4 tysiacemercedes beczka- na zawsze w mojej pamięci
-
-
Mam to samo, podobno jakis moduł do wymiany koszt ok. 500 , tak powiedzieli w ASO ( w tym samym w którym źle zdiagnozowali mi łożysko - więc nie wiem czy można im wierzyć)
U mnie jeszcze na dodatek , przy domykaniu szyb (przy zamknięciu auta), wszystkie zatrzymują się na poziomie tej która działą wadliwie (prawy przód).
U mnie sie daje ją zamknąć krótkimi nacisnięciami guzika i tak juz sie nauczylem to robić :P, bo jak przytrzymam dłużej i szyba jest podciagana z automatu to zamyka sie do pewnego momentu i opada w dół.
Jak to mawiają co po niektórzy mechanicy: "nie przejmować się, jeździć, jak się zepsuje całkiem, będziemy wiedzieć co wymienić"
Komentarz
-
-
abstinent
jak widze pokazałeś temat w którym sprawa była wstępnie omawiana, ale nie zostały podade żadne wskazówki, zero rozwiazania, więc po co podawać link do takiego tematu?
czy da się zdjąc ten boczek i jakoś to oczyścić/ przesmarowac? (czy po zdjęciu boczka będzie dostęp do tych części, bo mechanik coś o rozwiercaniu nitów wspominał)
co zrobić z piszczącymi szybami? też wydaje mi się że to uszczelki (jak są mokre to jakby mniej piszczały), czy je jakoś przeczyścić, jakąś chemią wysmarowac?
help/mercedes beczka- na zawsze w mojej pamięci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mishaqczy da się zdjąc ten boczek i jakoś to oczyścić/ przesmarowac? (czy po zdjęciu boczka będzie dostęp do tych części, bo mechanik coś o rozwiercaniu nitów wspominał)
Zamieszczone przez mishaqco zrobić z piszczącymi szybami? też wydaje mi się że to uszczelki (jak są mokre to jakby mniej piszczały), czy je jakoś przeczyścić, jakąś chemią wysmarowac?
a jak samemu nie chcesz to zawsze możesz podjechać do jednego z naszych okolicznych "serwisantów" i na pewno pomogą za niewielką odpłatnością.
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mishaqabstinent
jak widze pokazałeś temat w którym sprawa była wstępnie omawiana, ale nie zostały podade żadne wskazówki, zero rozwiazania, więc po co podawać link do takiego tematu?
help/
[ Dodano: Czw 29 Lip, 10 23:17 ]
Komentarz
-
Komentarz