[O2] problem z szybami elektrycznymi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maciek_g7
    Classic
    • 2011
    • 16

Jedno nie wyklucza drugiego - Brembo może robić heble do R8 :wink:
  • mishaq
    Drive
    • 2010
    • 70

cześć
    mam taki problem (w octavii ojca właściwie jest to samo), prawa szyba przednia coś źle działa- mianowicie- zamyka się, ale dochodzi do pewenego momentu i całkiem opada, ten moment potrafi być w różnych miejscach. jak "pomagam" szybie w podnoszeniu to właściwie w jednym miejscu czuje lekkie szarpnięcie, przeskok, i dochodzi do końca. takie zjawisko występuje tylko w prawej szybie przedniej.

co do pozostałych to cholernie piszczą szczególnie przy podnoszeniu.

ktoś ma jakieś pomysły? za naprawe w aso krzykneli chyba ze 3 czy 4 tysiace
    mercedes beczka- na zawsze w mojej pamięci

Komentarz

• sebastian1980
      Classic
      • 2010
      • 34

Mam to samo, podobno jakis moduł do wymiany koszt ok. 500 , tak powiedzieli w ASO ( w tym samym w którym źle zdiagnozowali mi łożysko - więc nie wiem czy można im wierzyć)

U mnie jeszcze na dodatek , przy domykaniu szyb (przy zamknięciu auta), wszystkie zatrzymują się na poziomie tej która działą wadliwie (prawy przód).

U mnie sie daje ją zamknąć krótkimi nacisnięciami guzika i tak juz sie nauczylem to robić :P, bo jak przytrzymam dłużej i szyba jest podciagana z automatu to zamyka sie do pewnego momentu i opada w dół.

Jak to mawiają co po niektórzy mechanicy: "nie przejmować się, jeździć, jak się zepsuje całkiem, będziemy wiedzieć co wymienić"

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Komentarz

• mishaq
          Drive
          • 2010
          • 70

abstinent
          jak widze pokazałeś temat w którym sprawa była wstępnie omawiana, ale nie zostały podade żadne wskazówki, zero rozwiazania, więc po co podawać link do takiego tematu?

czy da się zdjąc ten boczek i jakoś to oczyścić/ przesmarowac? (czy po zdjęciu boczka będzie dostęp do tych części, bo mechanik coś o rozwiercaniu nitów wspominał)

co zrobić z piszczącymi szybami? też wydaje mi się że to uszczelki (jak są mokre to jakby mniej piszczały), czy je jakoś przeczyścić, jakąś chemią wysmarowac?

help/

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mishaq
            czy da się zdjąc ten boczek i jakoś to oczyścić/ przesmarowac? (czy po zdjęciu boczka będzie dostęp do tych części, bo mechanik coś o rozwiercaniu nitów wspominał)
            w dziale audio jak poszukasz to będziesz miał foto relacje z rozbierania boczków w O2 czy da się do tego mechanizmu dostać to nie pamiętam.
            co zrobić z piszczącymi szybami? też wydaje mi się że to uszczelki (jak są mokre to jakby mniej piszczały), czy je jakoś przeczyścić, jakąś chemią wysmarowac?
            opuść szybę i przeczyść, był na ten temat też jakiś wątek i w nim było info że pomogło.
            a jak samemu nie chcesz to zawsze możesz podjechać do jednego z naszych okolicznych "serwisantów" i na pewno pomogą za niewielką odpłatnością.

O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• mishaq
              Drive
              • 2010
              • 70

przeczyścić, ale w jaki sposób? szczoteczką do zębów i mydłem? jakiś specyfik specjalny do tego jest

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

przeczyścić, ale w jaki sposób? szczoteczką do zębów i mydłem?
                jak masz taką ochotę to tak :P
                nawiń trochę szmatki na patyk zmocz ją i czyść
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• abstinent
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4842
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

abstinent
                  jak widze pokazałeś temat w którym sprawa była wstępnie omawiana, ale nie zostały podade żadne wskazówki, zero rozwiazania, więc po co podawać link do takiego tematu?

help/
                  po to że forum to nie śmietnik

[ Dodano: Czw 29 Lip, 10 23:17 ]

Komentarz

Pracuję...