Klapa bagażnika [O2]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michał1980
    Classic
    • 2009
    • 37

Klapa bagażnika [O2]

Pozdrowionka dla DGW na Żeromskiego w Warszawie otrabiony i pogadane;p he he.
  • Jaro102
    Rider
    • 2007
    • 656

Klapa bagażnika [O2]

Mam takie pytanko czy ktoś miał już taki problem w O2 że jak jest ciepło to wskaźnik bagażnika pokazuje że bagażnik jest otwarty mimo że fizycznie jest on zamknięty,szczególnie jak samochód stoi na słońcu bo ja się nim pojedzie z 10 minut i się schłodzi to nie pokazuje że jest otwarty?? Ja już mam drugi zamek i ten problem niestety się powtórzył :cry: czy ktoś wie jak temu zapobiec?
    Pozdrawiam
    Jarek
    Octavia III RS 2.0 TDI CUPA

Komentarz

• Darekgda
      Rider
      • 2010
      • 611

Być może styk i lub raczej zacisk (koniec ) na kabelku od czujki jest nie haloo może za słabo ściśnięty lub przyśniedziały :roll: i w momęcie wyższej temp. rozszeżalność materiału robi swoje brak styku choć na oko niby o.k

Komentarz

• chopin
        Ambiente
        • 2009
        • 212

W ekstremalnie wysokich temperaturach dzieją się cuda. Wczoraj jak szkodnik postał pare godzin na słonku i w środku było tak koło 60 stopni to nie gasło oswietlenie wnętrza, potem wolne obroty nie spadały poniżej 1000. Parę minut jazdy, reset (wyłączenie zapłonu i za chwilę start) wszystko wróciło do normy. A podobno ma być jeszcze cieplej. :szeroki_usmiech

Komentarz

• jefry
          Rider
          • 2009
          • 411

potFFFierdzam mnie przy zajebiaszczym nasłonecznieniu padają czujniki cofania schłodzi się dziecina i działa jak talala
          Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• Jaro102
            Rider
            • 2007
            • 656

Zamieszczone przez DAREKGDA
            Być może styk i lub raczej zacisk (koniec ) na kabelku od czujki jest nie haloo może za słabo ściśnięty lub przyśniedziały :roll: i w momęcie wyższej temp. rozszeżalność materiału robi swoje brak styku choć na oko niby o.k
            dochodze do wnoisku że czeka mnie wymiana następnego zamka :roll:

Komentarz

• jefry
              Rider
              • 2009
              • 411

spróbuj najpierw z kontaktornem przy czujniku... może nie będzie potrzeby
              Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• Jaro102
                Rider
                • 2007
                • 656

wiesz nie znam się na tym zamku ja tam widze tylko sam plastik. :roll:

[ Dodano: Sro 14 Lip, 10 20:18 ]
                nie wiem gdzie co jest ale z tego co mi się zdaje to za wyłączenie czujnika odpowiedzialny jest taki cycek który się chowa do środka kiedy klapę się zamyka

Komentarz

• kbjanek
                  Rider
                  • 2009
                  • 381

panowie jak sie zdejmuje plastikowa oslane klapy bagaznika w liftbacku O2?
                  pare miesiecy znalazlem srubke torx w bagazniku, nie moglem rozkminic skad sie tam wziela, wczoraj lapie za raczke zamykani i zostala mi w lapie. teraz wiem do czego byla srubka. zeby ta raczke zamontowac to trzeba zdjac oslone. niby sie rusza ale nie chce pozrywac zaczepow.

Komentarz

• kowal 2002
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 5161

kbjanek zajrzyj TUTAJ
                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• kbjanek
                      Rider
                      • 2009
                      • 381

dzieki przekopalem szukajke, znalazlem mase tematow ale to nie bylo takiej jakosci. podziekowac

Komentarz

• kowal 2002
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 5161

Zamieszczone przez kbjanek
                        dzieki przekopalem szukajke, znalazlem mase tematow ale to nie bylo takiej jakosci. podziekowac
                        Do założenia tej rączki nie musisz ściągać całego plastiku, wystarczy odpiąć te dolne zatrzaski na dole klapy, odgiąć lekko plastik osłony i wsadzić rękę.

Komentarz

• kbjanek
                          Rider
                          • 2009
                          • 381

mam pytanie, na filmie widac ladnie plastilki w kt wczepia se te metalowe zatrzaski, u mnie jest tak samo (na filmie w 6 sekundzie) w tym miejscu nie mam wogole metalowych zatrzaskow, chcialem wlozyc takie kt walaly sie po wygluszeniu klapy. i tu zonk prowadnice plastikow sa tak zrobione ze te metale nie pasuja do otworow w klapie. czy byly tam robione dwa typy zatrzaskow?
                          pogratulowac inzynierowi kt wymyslil taki sposob mocowania raczki.

Komentarz

• kowal 2002
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 5161

kbjanek, u mnie wszystkie zatrzaski dookoła były identyczne ( wsuwane z boku w mocowanie z plastiku ) jedynie dwa skrajne w samych górnych rogach klapy były inne...

Komentarz

• tomek8319
                              Classic
                              • 2009
                              • 24

ja mam odrobinę inny problem, w moim kombi polega on na tym, że klapy nie da się otworzyć inaczej niż z pilota centralnego zamka- wtedy odskakuje i można ją unieść do góry, natomiast przycisk- ten nad tablicą rejestracyjną albo nie działa albo działa jak chce. W upały problem zniknął ale teraz wraca. Nie powiem żeby nie dało się z tym żyć ale denerwujące jest to iż nie da się otworzyć bagażnika bez zgaszenia auta i wyjęcia kluczyka ze stacyjki. Niby próbowałem to rozebrać- dotarłem do tego dziwnego włącznika ale nie jestem elektrykiem. Skończyło się więc na tym, że obejrzałem go ze wszystkich stron, zrobiłem wielkie oczy i całość złożyłem. Działało tak jak działa czyli albo w ogóle albo zupełnie niespodziewanie. Aha i zdarza się, że jeżeli "przycisk" załapie to klapa po zamknięciu sama odskakuje- działo się tak zarówno przed moim dobraniem się do niego jak i po nim (moja "interwencja" nic nie zmieniła). W te największe upały całość działała kompletnie bez zarzutu ale niestety upały się skończyły i problem wrócił. Pytanie -czy ktoś już to przerabiał- no i jakie są ewentualne koszty wymiany, naprawy czujnika???

Komentarz

• kowal 2002
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 5161

tomek8319, sprawdź czy nie są zawilgocone złączki / pęknięte przewody pomiędzy klapą bagażnika a słupkiem ( pod tym gumowym przepustem ). Ewentualnie sprawdź jeszcze złączki na lewym tylnym nadkolu ( ciąg dalszy wiązki m.in. klapy bagażnika ).

Komentarz

Pracuję...