Pozdrowionka dla DGW na Żeromskiego w Warszawie otrabiony i pogadane;p he he.
Klapa bagażnika [O2]
Zwiń
X
-
Klapa bagażnika [O2]
Mam takie pytanko czy ktoś miał już taki problem w O2 że jak jest ciepło to wskaźnik bagażnika pokazuje że bagażnik jest otwarty mimo że fizycznie jest on zamknięty,szczególnie jak samochód stoi na słońcu bo ja się nim pojedzie z 10 minut i się schłodzi to nie pokazuje że jest otwarty?? Ja już mam drugi zamek i ten problem niestety się powtórzył :cry: czy ktoś wie jak temu zapobiec?
Pozdrawiam
JarekOctavia III RS 2.0 TDI CUPA
-
-
W ekstremalnie wysokich temperaturach dzieją się cuda. Wczoraj jak szkodnik postał pare godzin na słonku i w środku było tak koło 60 stopni to nie gasło oswietlenie wnętrza, potem wolne obroty nie spadały poniżej 1000. Parę minut jazdy, reset (wyłączenie zapłonu i za chwilę start) wszystko wróciło do normy. A podobno ma być jeszcze cieplej. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DAREKGDAByć może styk i lub raczej zacisk (koniec ) na kabelku od czujki jest nie haloo może za słabo ściśnięty lub przyśniedziały :roll: i w momęcie wyższej temp. rozszeżalność materiału robi swoje brak styku choć na oko niby o.kOctavia III RS 2.0 TDI CUPA
Komentarz
-
-
panowie jak sie zdejmuje plastikowa oslane klapy bagaznika w liftbacku O2?
pare miesiecy znalazlem srubke torx w bagazniku, nie moglem rozkminic skad sie tam wziela, wczoraj lapie za raczke zamykani i zostala mi w lapie. teraz wiem do czego byla srubka. zeby ta raczke zamontowac to trzeba zdjac oslone. niby sie rusza ale nie chce pozrywac zaczepow.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kbjanekdzieki przekopalem szukajke, znalazlem mase tematow ale to nie bylo takiej jakosci. podziekowacJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
mam pytanie, na filmie widac ladnie plastilki w kt wczepia se te metalowe zatrzaski, u mnie jest tak samo (na filmie w 6 sekundzie) w tym miejscu nie mam wogole metalowych zatrzaskow, chcialem wlozyc takie kt walaly sie po wygluszeniu klapy. i tu zonk prowadnice plastikow sa tak zrobione ze te metale nie pasuja do otworow w klapie. czy byly tam robione dwa typy zatrzaskow?
pogratulowac inzynierowi kt wymyslil taki sposob mocowania raczki.
Komentarz
-
-
ja mam odrobinę inny problem, w moim kombi polega on na tym, że klapy nie da się otworzyć inaczej niż z pilota centralnego zamka- wtedy odskakuje i można ją unieść do góry, natomiast przycisk- ten nad tablicą rejestracyjną albo nie działa albo działa jak chce. W upały problem zniknął ale teraz wraca. Nie powiem żeby nie dało się z tym żyć ale denerwujące jest to iż nie da się otworzyć bagażnika bez zgaszenia auta i wyjęcia kluczyka ze stacyjki. Niby próbowałem to rozebrać- dotarłem do tego dziwnego włącznika ale nie jestem elektrykiem. Skończyło się więc na tym, że obejrzałem go ze wszystkich stron, zrobiłem wielkie oczy i całość złożyłem. Działało tak jak działa czyli albo w ogóle albo zupełnie niespodziewanie. Aha i zdarza się, że jeżeli "przycisk" załapie to klapa po zamknięciu sama odskakuje- działo się tak zarówno przed moim dobraniem się do niego jak i po nim (moja "interwencja" nic nie zmieniła). W te największe upały całość działała kompletnie bez zarzutu ale niestety upały się skończyły i problem wrócił. Pytanie -czy ktoś już to przerabiał- no i jakie są ewentualne koszty wymiany, naprawy czujnika???
Komentarz
-
-
tomek8319, sprawdź czy nie są zawilgocone złączki / pęknięte przewody pomiędzy klapą bagażnika a słupkiem ( pod tym gumowym przepustem ). Ewentualnie sprawdź jeszcze złączki na lewym tylnym nadkolu ( ciąg dalszy wiązki m.in. klapy bagażnika ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz