witam. mam w samochodzie nawigacje, kupiony z niemiec, i chciałbym jezeli sie da uruchomic ja na polske. jak kupiłem samochód to w srodku była płyta z nawigacja niemiecka, działało wszystko jak właczyłem. w takim razie tak sadze trzeba kupic teraz płyte polska i powinno działac, tak mi sie wydaje??? wiecie moze kto sie takim czyms zajmuje? gdzie mozna kupic takie płyty? no i czy to wogóle bedzie działac, bo nie wiem czy wsadzac w to pieniedze czy nie?
kolego miałem podobna zagryche w vectrze b, była ona z firmową navi by opel z wbudowanym wyświetlaczem w deche rozdzielczą. Auto kupiłem z mapą na niemcy i spędziłem chyba 5miesięcy żeby znaleźć mape PL. Co sie okazało - producent nie przewidział mapy na Polske :lol: Ale teoretycznie to jest plug&play, jak włożysz zgodną płytę do powinno śmigać, zobacz jakiej firmy jest płyta którą masz teraz i poszukaj w necie takowej firmy i map do tej navi
to kolego jak właczysz te mape w aucie, wejdz w opcje albo coś jak F1 na kompie - czyli 'about', tam powinny być wszystkie informacje o producencie mapy, np. navteq itp
nie ma nazwy nigdzie na obudowie, w papierach niemieckich tez nie moge sie doczekac, ale jak dzwoniłem do serwisu i pytałem jak to uruchomic, to wyszło ze mam sprzet o nazwie NEXUS albo jakos tak podobnie, reki sobie nie dam obciac, i oni maja tez płyte, to znaczy by sciagneli, tylko mape samej polski za 1100 zł, to wydaje mi sie zdecydowanie za drogo!! co wy na to?
jak szukałem map do owego radia w vectrze, gość na giełdzie w Poznaniu, myślac, że istnieje owa mapa na PL i mam zgodne radio, krzyknal podobnie, około 1000zł
przeciez musi byc cos innego i tanszego. za tysiac złotych to lepiej chyba sobie kupic navi przenosne.. slyszałem ze takie płyty z mapami mozna kupic za 200 zl, tyle to jeszcze mozna w to zainwestowac, sa fachowcy co to robia, tylko nie mam do nich dostepu, ale jeszcze bede szukal, moze w sam raz sie uda
Komentarz